Tibets supporters houden Wake voor Tibet

Zwolle – Op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, wordt om 20.00 uur op de Grote Markt in Zwolle een wake voor Tibet gehouden, genaamd ‘Light a Candle for Tibet.’ Bij de wake komen Tibet Supporters samen om een kaars aan te steken en hoop en licht te sturen naar de politiek gevangenen in Tibet. Bij de wake wordt het gedicht ‘Mensenrechten’ van de dichter Jos van Hest voorgedragen en wordt er een minuut stilte gehouden. 

De situatie in Tibet is na de onlusten in het voorjaar van 2008 en de Olympische Spelen ernstig verslechterd. Meer dan 700 Tibetanen zitten gevangen zonder kans op een eerlijk proces en meer dan 1200 Tibetanen worden vermist. Op 20 oktober zijn de jonge Tibetanen Lobsang Gyaltsen, Loyak en Penkyi geëxecuteerd voor hun deelname aan de protesten in maart in Lhasa.

De Tibet Support Groep voert wereldwijd actie voor de vrijlating van de politiek gevangenen en de afschaffing van de doodstraf in Tibet. Met de actie ‘Light a Candle for Tibet’ op 10 december wil de Tibet Support Groep in Nederland de aandacht vestigen op deze Tibetanen die nog gevangen worden gehouden na hun moedige optreden vorig jaar.

In heel Nederland doen Tibetanen en Tibet Supporters mee met de actie ‘Light a Candle for Tibet.’ De wake wordt onder andere gehouden in de steden Maastricht, Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Lelystad, Den Haag en Amsterdam.  

De Tibet Support Groep Nederland is een onafhankelijke stichting die het Tibetaanse volk steunt in zijn geweldloze streven naar zelfbeschikking. De TSG zet zich in voor internationaal erkende mensenrechten en democratische vrijheden voor het Tibetaanse volk. Uw steun is van harte welkom! Giro: 341919

Voor meer informatie: www.tibet.nu

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Sympathieke actie. Ik ga er denk ik wel even heen.

  De tv-beelden daarover van vorig jaar was ik alweer bijna vergeten. Het in stand houden van de aandacht hiervoor is dus heel noodzakelijk. En daar zal geld voor nodig zijn. Maar die laatste alinea doet wel afbreuk doet aan het verhaal.


  ⚠️ Meld

 2. 10 december dag van de mensenrechten
  ook in België, De Vrienden van Tibet, hebben, door de getormenteerde monnik: Bagdro opgestarte petitie, al heel wat handtekeningen verzameld, die zullen die dag worden afgegeven, aan de minister van buitenlandse zaken.
  U kan nog altijd ook de online petitie tekenen op onze site
  Karma


  ⚠️ Meld

 3. Er moeten flinke protesten tegen het chinese bewind komen met name de ambassade,s in alle landen .Want de chinezen zijn de boosdoeners die deze mensen het recht op een onafhankelijke vrije staat benemen


  ⚠️ Meld

 4. Waar draait het om. Tibettanen zijn al heel vrij. Lijkt me een zinloze actie. Andere etnische groepen hebben met nog slechtere omstandigheden te maken, waar tibettanen al meer rechten hebben dan die vele andere etnische groepen. Deze actie brengt alleen ergernis met zich mee. Hiermee wordt ook verder niets mee bereikt. De meerderheid van de Tibettanen zitten helemaal niet te wachten op zo’n actie. Ik denk dat het hun ook weinig kan interesseren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.