Eerste CDA-café met staatssecretaris Van Bijsterveldt

Zwolle – Op maandagavond 30 november komt staatssecretaris Marja van Bijsterveldt naar het eerste CDA-café in Zwolle. De avond zal in het teken staan van het Voortgezet Onderwijs, het Mbo en de groeiende jeugdwerkloosheid. De bijeenkomst vindt plaats in café ’de Belgische Keizer’, Melkmarkt 58, te Zwolle. Het debat begint om 20.15 uur en de inloop is vanaf 19.45 uur.

van_bijsterveldt.jpg


De specifieke thema’s die deze avond aan bod komen zijn:
– De voortgang en het succes van de maatschappelijke stage in het Voortgezet Onderwijs. – De hoge uitval in het Mbo en de aanpak van de overheid, bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen om dit tegen te gaan. – De oorzaken, gevolgen en aanpak van de groeiende jeugdwerkloosheid in de regio Zwolle. Naast de staatssecretaris zijn diverse prominenten uit het Zwolse onderwijs, het bedrijfsleven en de politiek aanwezig. De rector van het Carolus Clusius College, meneer Van der Zwan is één van de tafelgasten. Twee andere tafelgasten zijn: Michiel Bilstra, sectordirecteur Techniek & Vormgeving bij het Deltion College en Colard Sjerps, voorzitter MKB IJssel-Vecht. Het debat wordt geleid door Bastiaan Verweij, gemeenteraadslid van de CDA-fractie in Zwolle. Vanaf 19.45 uur is iedere Zwollenaar van harte welkom. Om 20.15 uur start het debat en om 21.30 uur wordt de bijeenkomst informeel voortgezet.

Het is het eerste politieke café in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het doel is om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen landelijke thema’s gekoppeld aan lokale thema’s onder de aandacht te brengen van burgers en organisaties in Zwolle. Andere doelen zijn: ruimte bieden aan debat en ontmoeting en een kans bieden aan burgers om plaatselijke en landelijke politici te ontmoeten.

Artikel delen: