Het weer: droog

Zwolle – Maandag bevinden we ons in het middel van onstabiele lucht. Toch lijkt de meeste neerslag op de Noordzee en in Duitsland te vallen. Het blijft in ons land overwegend droog. De zon schijnt heel af en toe, maar verder overheerst de bewolking. Er is een meer noordelijke stroming op gang gezet en daardoor komen we in iets koudere lucht terecht. Dat zien we aan de temperatuur terug: het wordt ongeveer 8 graden. Morgenavond klaart het meer op en daardoor kan het ’s nachts flink afkoelen. Minima liggen in het westen rond 4 graden, in het oosten net boven het vriespunt.

zwolle_nacht-39-edit.jpg

Dinsdag is het droog en schijnt af en toe de zon. Er staat een zwakke noordwestenwind en de temperatuur daarbij komt uit op 7 of 8 graden. In de loop van de avond draait de wind naar het zuiden. Vanuit het zuidwesten nadert een storing en duwt iets warmer lucht onze kant op. De bewolking neemt gedurende de nacht toe en daardoor kan het niet goed afkoelen. De minima liggen rond 5 graden, maar in het oosten kan het tijdens heldere perioden toch kouder worden.

Woensdag krijgen we te maken met een zwakke storing. De dag verloopt overwegend grijs en er valt wat regen of motregen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Aan de zee kan de wind aantrekken tot krachtig. De temperatuur daarbij komt uit rond 8 graden.

Donderdag is het wisselvallig. De meest matige zuidenwind blaast warme lucht onze kant op waardoor de temperatuur uitkomt rond 10 graden. Verder is overwegend bewolkt en valt er van tijd tot motregen of regen.

Daarna wordt het opnieuw iets kouder, maar lijkt de winter langzaam dichterbij te komen.

Artikel delen:
Reacties 8

Reacties zijn gesloten.