Provincie en Zwolle investeren in projecten

Zwolle – Met gezamenlijke investeringen in de aanpak van de Zwolse binnenhavens, de versnelde verbetering van de doorstroming op de IJsselallee en de aanleg van de brug over de Achtergracht werken de provincie Overijssel en Zwolle constructief aan de verbetering van de woon- en werkkwaliteit in de Overijsselse hoofdstad. Het college van Gedeputeerde Staten en het college van Burgemeester en Wethouders verwachten op korte termijn nog meer afspraken te kunnen maken over eendrachtige investeringen.

Projecten die daarvoor wat de provincie en de gemeente betreft in aanmerking komen zijn de ontwikkeling van het Katwolderpleincomplex en de multifunctionele nieuwbouw ten oosten van de Burgemeester Roelenweg (beide aan de rand van de Zwolse binnenstad) en de restauratie van het monumentale Openluchtbad aan de Ceintuurbaan. Aan het nieuwe Katwolderplein in de Kamperpoort komt een woon-, winkel- en uitgaansgebied met een parkeergarage. Aan de Burgemeester Roelenweg komt een complex met onder meer (studenten)woningen en maatschappelijke voorzieningen.

De provincie en de gemeente werken vaak samen bij het verbeteren van de lokale en regionale kwaliteit van leven. De provincie geeft dat overleg nu een impuls met het programma Investeren Met Gemeenten. Het college van Gedeputeerde Staten wil geld dat zij uit de verkoop van Essent-aandelen heeft investeren in afspraken die in Overijssel zorgen voor kwalitatief hoogwaardige woningbouw, bedrijventerreinen en steden. Een belangrijke voorwaarde voor de gezamenlijke plannen is dat er snel een begin mee gemaakt wordt: de uitvoering moet volgend jaar of in 2011 een aanvang nemen.

Gezamenlijke financiering van de volgende projecten is inmiddels afgesproken: de nieuwe brug over de Achtergracht, het wijkgericht werken aan de Palestrinalaan in Holtenbroek, gezonde klassen, de reconstructie van de IJsselallee, het verbeteren van de binnenhavens, duurzaamheidsproject Visie op de Ondergrond, innovatie in de zorg, een kennisimpuls voor de vernieuwing van de economie en een onderzoek naar het doortrekken van de toekomstige tramlijn Zwolle-Kampen in Zwolle.

Projecten waarover provincie en gemeente binnenkort constructieve afspraken verwachten te kunnen maken zijn het Katwolderplein, Roelenweg-Oost en het Openluchtbad. Het gaat daarbij om miljoeneninvesteringen.

De afspraken moeten goedgekeurd worden door de staten en de gemeenteraad.

Artikel delen: