Gratis Inloopspreekuur Reizigerszorg GGD

Zwolle – Er nog even lekker tussenuit in de kerstvakantie of het nieuwe jaar goed beginnen? Vergeet niet om te zorgen voor een goede voorbereiding op de reis, die  Reizigerszorg IJsselland de reiziger kan bieden. Daarom wordt vrijdag 11 december een gratis inloopspreekuur gehouden bij GGD IJsselland.

Met een vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier, niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen zoals de landen rond de Middellandse Zee. Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen. De meeste risico’s kunnen namelijk met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten kan gevaccineerd worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan Vertrouwd, deskundig en betrokken hanteert, kan iedereen daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties.
Daarom is het is verstandig om bij het boeken van een last-minute reis, de GGD Reizigerszorg IJsselland te bezoeken en de website van GGD IJsselland te bekijken. Het is namelijk mogelijk vlak voor de vakantie nog vaccinaties te krijgen. Dan is het aan te raden de basisvaccinaties (DTP, Hepatitis A en eventueel Buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. Op deze manier is de vakantieganger voor een volgende last-minute en de komende jaren in ieder geval tegen deze infectieziekten beschermd.

Dus wie nog geen afspraak heeft gemaakt met de GGD, biedt de afdeling Reizigerszorg de vakantieganger de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het gratis inloopspreekuur. Op vrijdag 11 december kan iedereen tussen 8.30 en 11.00 uur zonder afspraak binnen lopen in het gebouw van de GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes. De bezoeker wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen en gelijk voorzien van voorlichting en de benodigde vaccinaties.

Artikel delen: