Evenementensubsidie voor 2010 toegekend

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders heeft de subsidies voor evenementen in 2010 vastgesteld. In totaal ontvangen 28 evenementen een subsidie € 505.802,-. Ook voor 2010 waren er meer aanvragen dan budget, waardoor er keuzes gemaakt moesten worden welke evenementen een echte meerwaarde hebben voor de stad.

Foto 1.jpg

Voor 2010 is er € 100.000,- extra budget vrijgemaakt voor nieuwe initiatieven. Hierdoor hebben nieuwe initiatieven een grotere kans van slagen. Vier aanvragen worden niet gehonoreerd omdat ze niet tijdig zijn ingediend. Vier andere aanvragen worden niet gehonoreerd omdat zij niet aan de geldende criteria voor evenementensubsidie voldoen. Evenementen worden voor subsidieverlening beoordeeld op een aantal criteria. Belangrijk is dat er voor inwoners van Zwolle een levendige, plezierige sociale omgeving ontstaat waar regelmatig iets te beleven is. Daarnaast speelt het versterken van de toeristische aantrekkingskracht van Zwolle en van het culturele en sportieve klimaat een belangrijke rol. Ook het buiten de stad profileren van Zwolle als levendige aantrekkelijke stad en het genereren van bestedingen in de stad zijn doelstellingen.

Aan de volgende evenementen wordt subsidie verleend:Ballonspektakel – Bartjens Rekendictee – Bevrijdingsfestival Overijssel – Blauwvingerdagen – Boekenmarkt – Carnavalsoptocht – Koninginnenacht, -dag en herdenking – Grasweek – Halve Marathon – Intocht Sinterklaas – Kerst-Inn 2009 – Klinkerfestival – Leontiens Ladies Ride – Omloop Stadshagen – Ster van Zwolle/ Peperbus Profspektakel – Straattheaterfestival – Thorbeckegrachtfestival – Van Eigen Bodem – Waterval Vertelfestival – Beeld in Zwolle – World Press Foto – Zwolle International (paardendagen) – Zwolle Wereldstad / Wereldfestival – Zwolle op het water – Zwolle Culinair, summer edition – Superstreekmarkt – AV PEC 1910 – Topsport Steunpunt – Zwolse Wandelvierdaagse.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Geen subsidie kregen:

  De aanvragen van Citymoves, So you want tot be a pink model, Leuk dat je er bent, het Chocoladefestival, Oranjefeesten, Hessenpoortfestival, Stadsrand, Italië aan de IJssel.
  Geen subsidie in geld : de Boekenmarkt en Blauwvingerdagen.


  Maak melding

 2. hoe kan het nou dat bijvoorbeeld Citymoves de aanvraag te laat heeft ingediend?? (stentor)
  Dat lijkt me toch een van de allerbelangrijkste activiteiten die een organisatie moet organiseren.


  Maak melding

Reageer