Ondersteuning participatie traject bij vinden kinderopvangplek

Zwolle – De gemeente gaat cliënten met een bijstandsuitkering die in aanmerking komen voor een (arbeids)participatie traject ondersteunen bij het vinden van een kinderopvangplek. In Zwolle blijkt een tekort aan kinderopvangplaatsen en dit heeft gevolgen voor een aantal cliënten dat deelneemt of zou moeten deelnemen aan een dergelijk traject. Door het ontbreken van kinderopvang kan een aantal cliënten niet starten of moet het traject halverwege afbreken.

Om dit knelpunt op te lossen gaat de gemeente 20 kinderopvangplaatsen inkopen. Bovendien ondersteunt zij alle cliënten met een geringe zelfredzaamheid bij het vinden van passende kinderopvang. De gemeente deed dit al voor inburgeraars. Ervaring leerde echter dat ook andere groepen (bijvoorbeeld tienermoeders) onvoldoende in staat bleken om de kinderopvang zelf te regelen. Met deze maatregelen wil de gemeente voorkomen dat het traject (arbeids)participatie belemmerd wordt door het ontbreken van passende kinderopvang.  

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Fijn dat deze groep geholpen wordt, maar helaas geldt dit probleem ook voor andere groepen. Jammer dat daar niks aan/voor gedaan wordt…  Maak melding

 2. “..Bovendien ondersteunt zij alle cliënten met een geringe zelfredzaamheid bij het vinden van passende kinderopvang…”

  welke andere groepen vallen hier niet onder volgens jou, carola?


  Maak melding

 3. @ Dennis:
  In Zwolle blijkt een tekort aan kinderopvangplaatsen
  aldus de 3e en 4e regel vh artikel.

  Daarom zou ik liever een beleid zien om het aantal plekken voor iedereen te vergroten ipv 1 bepaalde groep te helpen een plek te veroveren (terwijl anderen dan weer geen plek vinden)


  Maak melding

Reageer