Kath. Pabo Zwolle en Windesheim scoren in Keuzegids

Leiden – Kleine hbo’s doen het beter dan grote instellingen voor hoger beroepsonderwijs. Afgestudeerden hebben de beste kans op een baan bij een studie fysio- of ergotherapie of medisch laboratoriumonderzoek. Afgestudeerden met een lerarenopleiding komen nog steeds makkelijk aan een baan. Studies met een sterk praktische inslag en veel contacturen scoren goed. Dat blijkt uit de Keuzegids Hoger Onderwijs HBO, die woensdag is verschenen.

Van de onderzoekers krijgt de Katholieke Pabo Zwolle de meeste punten. Voor fysiotherapie kan je de opleiding het best volgen in Heerlen. De Hogeschool Zuyd in Limburg is de beste onderwijsinstelling binnen het hoger beroepsonderwijs. Onder aan de lijst van hogescholen bungelt InHolland, waar mondzorgkunde en scheeps- en vliegtuigbouw onvoldoende scoren. De beste hogescholen en opleidingen zijn daar te vinden waar sprake is van kleinschaligheid en goed contact met de studenten. Naast Zuyd worden Windesheim in Zwolle en Avans in Brabant geroemd om hun kwaliteit. „Beide scholen hebben veel geïnvesteerd in modernisering.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tjonge, wat een verbazingwekkende resultaten….. kleinschaligheid scoort beter. Wie had dat kunnen bedenken?

    /cynische modus

    Nu even wat serieuzer. Mooi dat weer eens aan het licht komt dat kleinschaligheid goed werkt en schaalvergroting doorgaans averechts werkt. Wanneer komt er genoeg geld beschikbaar voor scholen om weer op te splitsen in kleine(re), meer overzichtelijke scholen in plaats van die leerfabrieken die je nu op veel plekken tegen komt?


    Maak melding

Reageer