Testdag Mexicaanse griep bij Dimence

Zwolle – Maandagochtend was het vreemd wakker worden voor de cliënten van Dimence aan de Eerdelaan in Zwolle. Derdejaars Landstede studenten vielen in voor een deel van het vaste personeel. Dit was in het kader van een test voor een uitbraak van de Mexicaanse griep.  Door de oefening is gebleken dat de Landstede studenten prima in staat zijn om het personeel in een dergelijke situatie te ondersteunen.

Door de oefening zijn veel vooroordelen over psychiatrie bij de studenten weggenomen. Teammanager Cor ten Cate van Dimence vond de oefening goed verlopen. ‘De studenten zijn erg zelfstandig en wisten opdrachten professioneel uit te voeren’ aldus ten Kate. Ruim dertig mbo-studenten werken mee aan de testdag. Dimence is een grote psychiatrische instelling met vestingen in Overijssel en daar omheen. De organisatie houdt zich vooral bezig met ambulante zorg, acute zorg, ouderenzorg en chronische psychiatrische problematiek. Voor de studenten was dit een ideaal moment om zich op hun stage te oriënteren.  Voor de meeste studenten werd hun keus voor een specialisatie in deze richting bevestigd. Voor sommige studenten was de ervaring toch ook spannend.

Volgens docent Anne van der Meulen van Landstede werd door deze oefening veel van elkaar geleerd. “Voor de meeste studenten is de praktijk toch weer anders dan hetgeen ze tussen de muren van de school leren” , aldus van de Meulen. “Landstede wil haar studenten zoveel mogelijk met de echte praktijk confronteren. Dat doen we bij voorkeur buiten de school bij zorginstellingen waarmee we nauw samenwerken.

Een aantal studenten vond de oefening zelfs te kort. Ze hadden wel de hele dag willen invallen. Leuk was dat meer dan de helft van de studenten wel terug wilde naar Dimance, stel dat ze daarvoor gebeld zouden worden. Al met al dus een geslaagde oefening”, aldus van der Meulen.

Artikel delen:

Reageer