Politieberichten in Zwolle

Zwolle – Op de Assendorperstraat is dinsdagmorgen 1 december een 69-jarige fietser uit Zwolle gewond geraakt bij een aanrijding. Een 70-jarige automobiliste uit Haarle kwam vanaf de Luttenbergstraat en zag vervolgens de van links komende fietser over het hoofd. De man is met een beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht.

In de Ter Pelkwijkstraat zijn dinsdagavond 1 december vijf jongeren aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Op de Kerkstraat zag de politie al dat zij zich wat verdacht ophielden. Toen de agenten wilden weggaan, klonk er een enorme knal en stoof men uit elkaar. De vijf konden door de politie echter toch staande worden gehouden. Eén van hen had vuurwerk bij zich, weer een ander had het daadwerkelijk afgestoken. De jongens van 14 en 15 jaar uit Zwolle worden doorgestuurd naar HALT. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Op de Zwartewaterallee is dinsdagavond 1 december een 39-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op doordat hij onnodig lang links bleef rijden. Bij zijn staandehouding rook hij naar alcohol, waarop hij moest blazen. De uiteindelijke ademanalyse bedroeg 300 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Bij een winkel aan de Veemarkt zijn dinsdagochtend en -avond 1 december twee mannen van 40 en 32 jaar uit Zwolle aangehouden voor huisvredebreuk. De mannen hadden beide een winkelverbod voor de betreffende winkel en hadden dit overtreden. Zij werden door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt en er zijn nieuwe winkelverboden uitgereikt.

Bij een woning aan De Ruyterstraat is dinsdagmiddag 1 december een 21-jarige man uit Dedemsvaart lichtgewond geraakt aan zijn hand bij een brand. De man was bezig met het aanbrengen van dakleer op het dak, toen het dak plotseling vlam vatte. De brandweer kon de brand snel blussen en de schade bleef beperkt tot het dak. De man is aan zijn verwondingen ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

 

 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer