Informatieavond tijdelijke voorziening Tactus

Zwolle – Dinsdag 8 december organiseren de gemeente Zwolle en Tactus verslavingszorg een informatieavond over de tijdelijke voorziening voor verslaafden. De gemeente Zwolle is al enige tijd op zoek naar een goede tijdelijk locatie voor de 24-uurs opvang van de chronisch verslaafden. Het college vindt dat er in een stad als Zwolle voor iedereen ruimte moet zijn. Na een locatieonderzoek heeft het college nu het voornemen deze voorziening tijdelijk te huisvesten aan Oostzeelaan nummer 6.

Tijdens de informatieavond kunnen belangstellenden persoonlijk in gesprek gaan met onder meer wethouder Dannenberg, vertegenwoordigers en medewerkers van Tactus. Ook kan men kennismaken met een toekomstige bewoner en een lid van de begeleidingscommissie Pannekoekendijk. Tactus en de gemeente willen betrokkenen en andere geïnteresseerden informeren over hoe de zoektocht naar een nieuwe locatie voor Tactus is verlopen en waarom deze plek de voorkeur heeft. Zowel Tactus als de gemeente vinden de mening van de omwonenden belangrijk. De uitkomsten van deze informatieavond neemt de gemeente mee in de eindafweging en de definitieve besluitvorming. 

Om aan de Oostzeelaan eventuele overlast tot een minimum te beperken, wordt een beheersplan opgesteld. Hierin krijgt de buurt een actieve rol. Met de huidige voorziening aan de Pannekoekendijk is veel ervaring opgedaan. Er is hier nauwelijks tot geen sprake van overlast. De avond heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in het Stadskantoor (bedrijfsrestaurant 2e etage), Lübeckplein 2 te Zwolle.

De bedoeling is dat er aan de Oostzeelaan zowel een hostel als een activiteiten- en behandelcentrum komt. De huidige (en ook tijdelijke) voorziening voor verslaafden staat aan de Pannekoekendijk en krijgt medio 2013 een nieuwe permanente plek aan de Burgemeester Roelenweg – Oost. De locatie aan de Pannekoekendijk is op dit moment te klein voor de zorgbehoefte die er is. Uitbreiding van het hostel van zeven naar 24 kamers is op korte termijn noodzakelijk. Daar komt bij dat de plek waar de huidige voorziening staat, onderdeel is van het project Roelenweg – Oost. Op deze plek gaat gebouwd worden. De gemeente is daarom in samenwerking met Tactus op zoek gegaan naar een nieuwe tijdelijke locatie. 

Voor het vinden van een geschikte locatie heeft de gemeente een locatieonderzoek uitgevoerd. Hieruit kwam de plek Oostzeelaan als meest geschikt naar voren. Tijdens de informatie avond, licht wethouder Dannenberg toe waarom het college de voorkeur heeft voor deze locatie. Daarnaast worden de vervolgstappen uitgelegd en welke rol de omwonenden hierin kunnen spelen. 

Belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn de informatieavond te bezoeken, kunnen voor meer informatie ook terecht op de website www.voorzieningoostzeelaan.zwolle.nl Op deze website staat informatie over het locatieonderzoek, de aard van de voorziening, de cliënten, de medewerkers en de begeleiding. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goede lokatie, heeft niemand last van. Ook nog mooi tegenover her politiebureau.
    Maar er zullen wel weer klagers komen uit bijvoorbeeld de Veerealle en Hanzeland.


    Maak melding

Reageer