Tasjesroof

Zwolle – Op woensdagmiddag 2 december omstreeks 12.30 uur werd een man op de Thomas A Kempisstraat beroofd van zijn tas. De man werd van achteren benaderd door een (nog) onbekende man die zijn tas uit zijn handen rukte. Vervolgens ging de dader ervandoor via de Schollestraat.

Het gaat om een donkere man van ongeveer 1.75 cm lang met ongekamd/onverzorgd haar. De man droeg een blauwe lage spijkerbroek waar een roze/rode onderbroek bovenuit stak. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M. 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. De toename van het aantal straatroven/overvallen valt dus niet toe te schrijven aan 1 groep(zoals enkelen hier eerder suggereerden), want terwijl er verdachten worden gearresteerd gebeurt het verderop in de stad opnieuw. En dat is zorgwekkend 😛


  Maak melding

 2. Veel mensen lezen de berichten over berovingen waarschijnlijk niet wat telkens… Doe je portomonee in je zak. Of draag een tasje om je nek onder je jas, die draag je nu toch het is geen zomer.
  Er zijn nog genoeg manieren te bedenken om geen of niet zo snel slachtoffer te worden.
  Ik denk dat dit een ouder iemand betreft die niet heeft kunnen rennen, wat die sjappies met de broek half op de kont kunnen niet zo hard lopen want dan struikelen ze.


  Maak melding

 3. wat een waardeloos stukje zussenzo. moeten we tegenwoordig eerst een puntenlijstje afwerken voordat we berovings-proof de straat op kunnen?


  Maak melding

 4. Ik zou zeker niet zeggen dat het de eigen schuld van het slachtoffer is.

  Maar ik moet wel bekennen, dat ik tegenwoordig wat alerter ben op verdachte situaties! Als ik door één van de tunnels fiets kijk ik vooraf of de tunnel leeg is. Zo niet, probeer ik in te schatten wat voor volk zich ophoudt in de tunnel. Als ik in de stad loop en iemand loopt te dicht bij me ga ik gewoon ineens stil staan, check ik de ritsen van een tas of doe de rits van mijn jas verder dicht. Beter voorkomen dan genezen dus!


  Maak melding

 5. dan heb je al eigen rechter gespeeld…
  En als je eigen rechter gaat spelen om dat iemand met zijn p*ten aan jou spullen zit……..
  Ben je blijkbaar nog erger dan diegene die aan jou spullen zit.


  Maak melding

 6. Kun je niet even een eigen nick name nemen?

  Het heeft niets met bang zijn te maken. Het heeft te maken met proberen een situatie in te schatten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar dat filmpje waarop die jongen overvallen wordt bij de pin automaat… zoiets kun je wellicht zien aankomen als je oplet.


  Maak melding

 7. Persoonlijk vind ik dat de media een dubieuze rol spelen in de weergave van daders.Een duidelijk voorbeeld van de week in de foute wakkere krant,er werdt geschetst dat een groepje jongeren 2 zwarte pieten hadden belaagd en geslagen omdat deze een handje pepernoten naar ze hadden gegooid. het staat buiten kijf dat deze tegenreactie onacceptabel is.Maar dat deze foute krant er duidelijk bij aan gaf dat het hier om Marrokaanse jongeren ging,waren de reacties niet van de lucht.Eerder deze week werdt bij deze zelfde krant gemeld dat er 10 jongeren waren opgepakt in Musselkanaal(gewone hollandse hufters) die met honkbal hnuppels even lekker tekeer waren gegaan, was het muistil.Van dit soort berichtgevingen wordt haatzaaien gevoed.


  Maak melding

 8. Then again: het signalement staat hier genoemd omdat de dader nog opgespoord moet worden. Niet om haat te zaaien…tenminste, dat idee krijg ik hier niet.

  En het voorbeeld dat je geeft Zwolse…wat toont dat nu aan? Dat de Telegraaf haat zaait? Of dat er velen op die site enkel reageren als het om Marokkanen gaat?


  Maak melding

 9. Laat ik het voorzichtig zeggen Plantje.

  Die krant schroomdt niet om de populisten een hand toe te reiken.

  Als je dagelijks de reacties leest en uit welke hoek ze komen,kun je het niet ontkennen.


  Maak melding

 10. Goed dat is een ander verhaal. Overigens heb ik helemaal niets met kranten en al helemaaaaal niet met de Telegraaf, maar dat staat er los van.

  Ze reiken populisten een hand toe, dat klopt. Maar het feit dat er op hun website alleen maar gereageerd wordt als allochtonen iets uitvreten en dat dat telkens weer dezelfde verhalen zijn laat alleen maar zien waar hun aanhang uit bestaat. Het laat eigenlijk niets zien over de inhoudt van de publicaties.

  Overigens gaat het daar ook niet om natuurlijk. Het gaat erom, dat er weer eens een mens door een ander, brutalere, mens beroofd is.


  Maak melding

 11. Oeeiii Plantje toch. Ik kan je zelden betrappen op een taalfoutje maar ik neem aan dat dit een tikfoutje is. Je bent altijd zo,n pietje precies vandaar mijn reactie.


  Maak melding

 12. Auw! Da’s een pijnlijke, Assendorper! Goed gespot! 😉

  Het ergste is nog, dat ik moet toegeven dat het geen tikfout maar een taalfout is! Voor mezelf maar weer eens onderstreept hoe belangrijk het is er altijd actief op te letten! Dan laat je het niet verloederen en kun je dit soort dingen voorkomen.

  @Admin: ik wil echt heeeeel graag een edit functie om dit soort dingen recht te zetten 😉


  Maak melding

Reageer