Feestelijke opening Westenholterallee

Zwolle – Donderdagmiddag is tussen de wijken Spoolde en Westenholte de nieuwe Spoolderbrug op de Westenholterallee feestelijk geopend. Wethouder Janco Cnossen heeft samen met gedeputeerde Job Klaasen en oud-wethouder Bert Kunnen de openingshandeling verricht.

03-2-12-2009_opening_brug_westenholte_2.jpg

De Westenholterallee loopt tussen de A28 (afrit Zwolle Zuid) langs de Turnhoutsweg, Boeierweg, Klipperweg en wordt uiteindelijk aangesloten op de Hasselterweg (de voormalige Voorsterweg). De nieuwe weg heeft over de gehele lengte gescheiden rijbanen met twee rijstroken per rijrichting. De weg loopt over de nieuwe brug over het Zwolle-IJsselkanaal. Wijkbewoners van Spoolde hielden recent een ludieke actie door de nieuwe weg in Spoolderallee te dopen. Ze vinden dat er bij de totstandkoming van de naam van de nieuwe allee niet aan hun wijk gedacht is.

westenholterallee_2.jpg

03-2-12-2009_opening_brug_westenholte_1.jpg


De feestelijke openingsbijeenkomst begon met een inloop in buurthuis Eben Haezer (Nilantsweg 109). Daar waren onder andere deskundigen aanwezig die technische achtergrondinformatie gaven over het project. Rond half vier werd naar de brug gewandeld waar de officiële opening plaatsvond. Dat gebeurt op ludieke, beeldende wijze. De bijeenkomst werd in Eben Haezer afgesloten met een hapje en een drankje.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Je kan er nu in beide richtingen over één strook overheen. Het valt met trouwens op hoe smal de brug is met zijn twee rijstroken over ieder deel.

    Daarnaast viel me op dat er een nare knik in zit als je vanaf de IJsseltoren komt. Neem daarbij een flauw bochtje vlak ervoor en ik ben benieuwd wanneer het eerste 'petje' er 's avonds laat met iets teveel gang de vangrail in gaat met zijn GTI-tje.

Reageer