3 Dagen lang Kerst-Inn Zwolle

Zwolle – Op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 december zal in de binnenstad van Zwolle de ‘Kerst-Inn Zwolle’ plaatsvinden. Van 14.00 tot 21.00 uur (op woensdag tot 18.00 uur) ademt het historische centrum één en al kerstsfeer en wordt het kerstevent met de grootste kerstmarkt van Noordoost-Nederland opgeluisterd met een grote verscheidenheid van activiteiten voor jong en oud.

De Grote Markt vormt, net als twee jaar geleden, het hart van de Kerst-Inn. Hier staan de houten chalets opgesteld waar heerlijke kerstproducten te krijgen zijn, waaronder natuurlijk gluhwein en erwtensoep. Op woensdag en donderdag is er een kerstmarkt op de Luttekestraat, Grote Markt, Oude Vismarkt en de Melkmarkt. Op vrijdag is, in verband met de reguliere warenmarkt, de kerstmarkt verplaatst naar de Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein en de Nieuwe Markt. Op woensdag en donderdag kan er geschaatst worden op een ijsbaan op de Grote Markt. Verder is er de Kleenex tour met tal van artiesten. De kerstmarkt is uiteraard niet compleet zonder de kerstman en zijn elfen.  

Op alle dagen van de kerstmarkt zullen er diverse koren optreden. Op diverse plekken op de markt zijn de koren te horen. Op woensdagmiddag, donderdagavond en vrijdagavond zullen de koren hun sfeervolle kerstrepertoire brengen. Om het kerstgevoel compleet te maken zijn er alle dagen midwinterhoornblazers te bewonderen op de Grote Markt.

De Harmonie aan de Grote Markt wordt van woensdag 16 december tot en met 31 december volledig omgebouwd als Duitse bierstube met als thema Spass am IJssel. Om het echte gevoel van de feestdagen te beleven kan hier bier uit pullen worden gedronken. Om helemaal in de feeststemming te komen treden diverse dj’s op, onder wie Vinyldebiel Stephan. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. 

Op woensdag 16 december vindt in de bovenzaal van de Harmonie het Groot Zwols Biologisch Kerstdiner plaats. De opbrengst van het diner en de wijnveiling komt ten goede aan De Herberg, het nieuwe onderkomen voor de opvang van dak- en thuislozen in Zwolle. Het diner wordt verzorgd in samenwerking met chef-kok Paul Stegeman van restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle en de beste amateurkoks van Nederland, Miriam en Arlette. Het drie-gangen diner begint om 19.30 uur en de kosten bedragen Euro 30,-. Er kan worden gereserveerd via info@het-genootschap.nl.  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer