Flitspalen als Sinterklaas cadeau in Zwolle

Zwolle – Op verschillende plaatsen in het land zijn flitspalen ingepakt als cadeau. Er komen meldingen uit Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Groningen en ook in Zwolle. Aan de Ceintuurbaan werd onder andere een flitspaal ingepakt.

flitspaal.jpg
Foto: RTL Nieuws

Op de palen staat een omgekeerde rode doos met een gouden kruis erop. Het gaat om een ludieke Sinterklaas-actie. Wie erachter zit of wat de bedoeling is, is nog niet duidelijk. Ook is niet helemaal zeker of de flitscamera’s nog werken of niet. Automobilisten moeten daarom toch op hun snelheid blijven letten. Achter de actie zit een producent van een energiedrankje.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Overbodig? Denk het niet!
  Haal ze weg en je hebt binnen de kortste keren weer een racecircuit.
  Heel veel chauffeurs kunnen de weelde helaas niet aan.


  Maak melding

 2. Nee, dit heeft zin: gas geven…remmen bij de flitspaal en weer gas geven. Dat zie je nu vaak gebeuren.

  Welke weelde kunnen chauffeurs niet aan?

  Ik denk dat op veel plaatsen de maximum snelheid best wat omhoog mag. En dat blijf ik vinden zolang ik er door politie en hulpdiensten ingehaald word wanneer ik me aan de maximum snelheid houd. Maar goed…dat is slechts mijn mening.


  Maak melding

 3. Plantje schreef

  Ik denk dat op veel plaatsen de maximum snelheid best wat omhoog mag. En dat blijf ik vinden zolang ik er door politie en hulpdiensten ingehaald word wanneer ik me aan de maximum snelheid houd.

  Ik denk dat dat een beetje afhangt van waarom de hulpdiensten je inhalen. Ik heb me afgelopen woensdag ook verbaasd over waarom de politie het nodig vond om met een noodvaart bij het kruispunt Mastenbroekerallee/Middelweg en Waallaan de linkerbaan te gebruiken en het verkeer dat normaal doorreed inhaalde (ik fietste en zag hen voorbij knallen), maar weten wij veel waarom ze zo’n haast hebben? Voor hetzelfde geld proberen ze iemand te pakken zonder op te vallen.
  Natuurlijk weet ik ook voorbeelden genoeg te noemen waarbij het niet zo’n haast had en ze best rustiger hadden kunnen rijden, maar we weten niet bij elke situatie waarom de keus gemaakt wordt om hard te rijden. Gelukkig hoeven ze het ons ook niet uit te leggen en is dar een instantie voor…


  Maak melding

 4. Ik was er sowieso vergeten bij te zeggen, dat ik dat blijf vinden zolang politie en hulpdiensten zonder signalen me voorbij knallen. Vooral de politie heeft daar een handje van. Mensen die hier vaker lezen weten, dat ik geen hekel heb aan de politie en ik vind dat ze goed werk doen. Maar met dat soort acties laten ze volgens mij zien, dat het prima te doen is om wat te snel te rijden.


  Maak melding

 5. pakjesavond
  Die grandioze salarissen moeten toch ergens vandaan komen, dacht Sinterklaas. Sinterklaas vond het welletjes en bedacht met zijn politiepieten een pakje van eigen deeg. Arnold.


  Maak melding

 6. “Ook is niet helemaal zeker of de flitscamera’s nog werken of niet. Automobilisten moeten daarom toch op hun snelheid blijven letten.”

  Ik heb altijd gedacht dat automobilisten altijd op hun snelheid moeten blijven letten. Maar sinds dit artikel begrijp ik dat dat alleen bij flitspalen het geval hoeft te zijn. Merkwaardig standpunt.


  Maak melding

Reageer