Veertiende editie Deltion Cabaret Festival Zwolle

Zwolle – Op zaterdagavond 12 december biedt de Buitensociëteit te Zwolle onderdak aan het Deltion Cabaretfestival (DCF). Het is weer een omvangrijk programma.

chris_dcf.jpg
De winnaar van het DCF 2008, Chris van der Ende, ook weer aanwezig in Zwolle…

Op een en dezelfde avond vinden daar liefst 32 cabaretvoorstellingen plaats. Tien cabaretiers, waarvan er zes uit Vlaanderen komen, treden tegen elkaar in het strijdperk om de gunst van het publiek. Die wordt tot uitdrukking gebracht door de te veroveren ‘Ovatie’, de bronzen Deltion cabarettrofee. De cabaretiers treden, verspreid over 10 podia, gelijktijdig op met drie halfuursoptredens. Het publiek – dat gratis toegang heeft tot dit unieke evenement, bepaalt in de pauzes waar het gaat kijken en kan daarbij oordelen over het gebodene. Chris van der Ende, winnaar DCF 2008, brengt het duizendkoppig publiek in de stemming. Dat doet hij in de grote zaal van de Buitensociëteit. Na de prijsuitreiking sluit Samba Schutte, winnaar Leids Cabaret Festival 2006, het DCF daar af.

Deelnemers:
Arnout van den Bossche (BEL), Les Canards (NL), Sammy Deburggraeve (BEL), Renie Bahlmann (NL), Youssef el Mousaoui (BEL), WegmetdeHaan (NL), Jeroen Leenders (BEL), Jeroens Clan (NL), Improvizeer (BEL), Gorcha Davydova (BEL)

12 december, 14e editie DCF, aanvang: 20:00 uur, Regardz Nieuwe Buitensociëteit, toegang: gratis

Artikel delen:

Reageer