Sinterklaas reikt fiets uit op OBS De Wieden

Zwolle – Het was een grote verrassing voor Isa Henselmans toen ze vandaag -geheel onverwacht- een fiets kreeg uit handen van …. Sinterklaas!

sinterklaas20reikt20fiets20uit20-201b.jpg

Op zaterdag 10 oktober werd de Zwolse VO fietsroute gereden. Een sportieve eerste kennismaking -op de fiets!- met de Zwolse openbare scholen voor voortgezet onderwijs. Aan het rijden van de fietsroute was een prijsvraag gekoppeld met voor de winnaar een fiets, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Gait Rigter. De fiets is gewonnen door Isa Henselmans uit groep 8 van openbare basisschool De Wieden in de Aa-landen. Isa fietste 10 oktober de Zwolse VO-fietsroute en had alle vragen goed van de prijsvraag bij deze route. De Zwarte Pieten hielpen Isa vanmorgen op de fiets waarmee ze straks naar haar nieuwe school voor voortgezet onderwijs kan.

Een avondje bioscoop met de hele groep!

De groepsprijs -een avondje bioscoop met de hele groep- voor de groep die met het grootste aantal leerlingen deelnam is gewonnen door groep 8 van De Toonladder. Zij reden maar liefst met 15 kinderen tegelijk de hele route. Een extra bioscoopkaartje gaat naar een leerling van het Festival, op deze nieuwe basisschool telt groep 8 namelijk één leerling en die fietste de route ook. Dat is toch een deelname van 100%.

Leerlingen van groep 8 zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Dit laatste jaar is voor deze leerlingen een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen zijn er eigenlijk? Wat kun je leren op deze scholen? Waar staan die scholen? Hoe zien de scholen eruit? Hoe ver is het fietsen? Daarom organiseren de Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs de Zwolse VO-fietsroute. Ouders en kinderen kunnen deze route op elk gewenst moment fietsen. Het is een eerste kennismaking met de openbare scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle:

– De Thorbecke Scholengemeenschap

– De Thorbecke scholengemeenschap, locatie Diezer College

– Het Gymnasium Celeanum

– De Van der Capellen Scholengemeenschap

Fiets de Zwolse fietsroute

De Zwolse VO-fietsroute laat zien hoe je via de gemakkelijkste, veiligste en leukste fietspaden bij je nieuwe school kunt komen. Ook staat in de fietsroutekaart informatie over de scholen zelf; over wat voor school het is, wat je er kunt leren en wanneer de open dagen zijn.

De Zwolse VO fietsroute kan het hele jaar worden gereden en is te downloaden op de site www.openbaaronderwijszwolle.nl

Artikel delen:

Reageer