Integreren in Zwolle tijdens Sinterklaastijd

Menig allochtone medeburger staat deze dagen in dubio. Ga ik, of laat ik mijn kind Sinterklaas vieren ? Vorige week bezocht een inburgeringsklas van Humanitas de Sinterklaasexpositie in de Sassenpoort. De mevrouw op de foto heeft haar kind in een zwartepietenpakje gehuld.

sint.jpg
Een fraai plaatje, geschoten door Weblog Zwolle bezoeker Paul Geeve.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Hoezo, in dubio wel of geen sinterklaasfeest vieren. Dit meisje gaat naar school. En op school is het sinterklaas feest in Nederland een deel van het sociale programma. Dit meisje is leerplichtig dus op het progamma staat vandaag sinterklaas feest.
  Ik ben tegen discriminatie maar van dit soort discussies word ik echt niet goed.


  Maak melding

 2. Ik denk dat het sneu is voor het kind als het thuis niet met Sinterklaas te maken krijgt, aangezien het kind op school er wel mee te maken krijgt. Het hoort bij Nederland!

  Wat ik zelf als ouder moeilijk vind, is dat je tegenwoordig overal ook de Kerstman in de etalages en op tv ziet en dat je bijna gedwongen wordt om ook daar aan mee te doen met je kinderen…
  Ik zeg dan tegen mijn oudste: “de Kerstman komt niet in Nederland, maar in andere landen wel waar Sinterklaas niet komt en misschien dat hij naar buitenlandse kindertjes wel gaat hier in Nederland?” en ik hoop maar dat ik met dit verhaal er mee weg kom hahaha!


  Maak melding

 3. @ marianne, de tijd dat mijn kinderen geloofden in sinterklaas, ligt al even achter me toen werd kerst hier nog niet zo gevierd als nu. Maar ook zij hebben dit toen gevraagd en heb toen hetzelfde verhaal verkondigd.


  Maak melding

 4. @ assendorper iedereen zijn eigen keuze daarin, maar het hoort bij de nederlandse feesten die op de scholen gevierd wordt, dus dat geld dan voor iedereen.


  Maak melding

 5. Begrijp de discussie niet zo goed.
  Leuke foto!
  Laat deze moeder toch lekker met haar dochter sinterklaas vieren. Niks mis mee toch?


  Maak melding

 6. De mevrouw op de foto gelooft ook in het sprookjesboek de Koran waarin staat geschreven dat de 9-jarige Aisha trouwde met Mohammed en een paar jaar later een kind van hem krijgt.

  Ach, zelfs de mensen in Staphorst leven nog verder in het nu dan deze mevrouw op de foto…


  Maak melding

 7. @Peter.

  De Koran,de Bijbel.of het grote sprookjesboek van Andersen.Ieder leest zijn sprookje naar keuze.
  Gelukkig hebben wij hier de vrijheid. om te geloven en te lezen wat men wil.

  Maar respecteer een ieder in zijn of haar keuze,dan zou de wereld er een stuk vrediger en gemoedelijker uit zien.

  Er is een oud spreekwoord,,,je kunt altijd een steen vinden ,om een hond te gooien,,,
  Helaas wordt er tegenwoordig veel gegooid,en lopen we binnenkort weer in het losse zand,omdat de vaste bestrating van je bestaan verdwenen is.


  Maak melding

 8. Wat een onzinnige stellingen weer zeg… mensen ‘verplichten’ om ‘vreemde’ tradities over te nemen omdat ze anders niet goed ingeburgerd zouden zijn.

  Ik vier geen kerst, pasen, carnaval… Ben ik als autochtone burger dan ook niet goed geïntegreerd?


  Maak melding

 9. @ Jaspert, het ging mij er niet om wat jij thuis doet, maar wat er gedaan word in de schoolsituatie, heb jij toen ook nooit mee gedaan met de activiteiten die rondom deze feesten werden georganiseerd. Of werd je thuis gehouden omdat je ouders het geen feesten vonden die door jullie werden gevierd.


  Maak melding

 10. @ingrid van 4 dec 22.49 uur

  Net als met kerst dus;D

  Mijn vader en moeder zorgden gewoon voor alle 2 en kerst en sinterklaas, met sinterklaas wat meer/groter/duurder dan de kerst (dan waren het kleinigheidjes) tot dat we alle 3 niet meer geloofden toen draaiden we het om. En misschien zijn we wel ontzettend verwend maar t was altijd wel onwijs gezellig en leuk en de dankbaarheid was er niet minder om hoor als t cadeautje want minder groot/duur was/is….


  Maak melding

 11. Bedankt voor de nuace Paul. Als ze maar ff de kans krijgen gaan sommigen weer negatief met hun haat en afkeer op de loop.
  Prettige Kerst straks!

  Het bijschrift, dat hier eigenlijk niet mag ontbreken:

  Ik, Paul Geeve, kwam onderweg van school een mooi beeld tegen over hoe er geïntegreerd wordt in Zwolle, Nederland.

  Rita Verdonk zal hier zeker blij mee zijn, immers de knecht van de goed heilig man schijnt deel geworden te zijn van onze nieuwe Nederlanders die al fietsend en steppend zich door Zwolle-Zuid bewegen!  Maak melding

 12. Maar goed, het begint natuurlijk al met het artikel, de titel die suggereert dat je integreert als je aan een feest meedoet (een feest met een witte baas en zwarte knechten). PVV stemmers lezen: “Allochtonen die niets met de Sint hebben, zijn dus niet geintegreerd.”


  Maak melding

 13. pieterg, ik vind dat als je hier in nederland woont en je gaat naar school, dat er door iedereen aan de activiteiten die op school worden georganiseerd mee gedaan moet worden.

  Bij mij in de klas zat een meisje dat was jehova getuige, daar word ook gen sinterklaas gevierd en ook je verjaardag vier je niet.
  Op de school waar ik zat hadden ze daar geen boodschap aan, dit meisje moest naar school als er sinterklaas feest werd gehouden.
  Als ze jarig was werd er voo haar gezongen, ze kon alleen niet trakteren dat mocht niet van thuis.

  Dus ook toen had je al deze onderwerpen als gesprek en dat heeft niets maar dan ook niets met discriminatie te maken.


  Maak melding

 14. Ik zeg niet dat je discrimineert, ik zeg dat je onzin praat als je stelt dat mensen aan een feest mee moeten doen. Dat mogen en moeten mensen zelf bepalen, het leven kent al genoeg echte wezenlijke verplichtingen. Ookal zijn wij opgegroeid met Sinterklaas, ik kan mij goed voorstellen dat allochtonen er niet warm van worden.


  Maak melding

 15. je ontkomt er niet meer aan. we zijn al vanaf begin november onderweg met deze flauwekul. we worden bestookt met sinterklaasfplders en je kan de tv niet aanzetten of het gaat wel over sinterklaasik kan me voorstellen dat mensen met kinderen helemaal gaar zijn van het sinterklaasfeest.


  Maak melding

 16. Ach, ik heb drie kinderen en er geen last van gehad, paar keer de schoen, kadootjes kopen, zak voor de deur, aankloppen en via achterdeur naar binnen, kinderen blij en dat hebben we ook weer gehad. Maar om nou te zeggen dat alle allochtonen dit ook moeten doen, lekker zelf weten.


  Maak melding

 17. Ergens heeft pieterg wel gelijk, als mensen het niet willen doen dan doen ze het niet. Er zijn denk ik echt geen allochtone ouders die hun kinderen thuis houden omdat er sinterklaas wordt gevierd op hun school… dat geloof ik niet zo…


  Maak melding

Reageer