Ronald Mulder schaatst Nederlands record 500 meter

Calgary – Zwollenaar Ronald Mulder heeft vrijdagavond tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Canadese Calgary het Nederlands record op de 500 meter in handen gekregen. In een puike tijd van 34,52 verbeterde hij het bestaande record van zijn trainer Gerard van Velde (34,59).

ronald_mulder.jpg

Vrijdagavond (Nederlandse tijd) kwam Mulder uit tegen de Koreaan Lee. Hij verloor het duel met 0,02 seconden, maar vestigde met zijn opening van 9.73 en een fraaie rit wel een Nederlands record. Concurrent Jan Smeekens kwam niet aan de tijd van Mulder waardoor de Zwollenaar de beste Nederlander op de 500 meter werd. Met zijn mooie record eindigde Mulder op de zesde positie op de sprintafstand. De overwinning ging naar de Fin Mika Poutala, die na 34,38 seconden finishte. Hij bleef daarmee de Japanner Joji Kato en de Canadees Jamie Gregg (beiden 34,45) voor. Jan Smeekens klokte een tijd van 34,85 en werd 14e. Mulder zegt als doel te hebben gehad het Nederlands record te rijden. "Gaaf dat het ook gelukt is", laat Mulder vrijdag na de wedstrijd weten.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. wat is er nu opeens mis met erben of ie nou een zwollenaar of een dalfsenaar is. Wat heeft dit nu te maken met Mulder. Rare reactie’s.


    Maak melding

Reageer