Zwolse jongeren presenteren levende game bij Deltion

Zwolle – Het Deltion College staat 16 en 17 december a.s. tijdens het theaterstuk IF in het teken van vernieuwend theater. Tijdens dit theaterstuk van productiehuis UpToYouToo, Hogeschool Windesheim en het Deltion College bestuurt het publiek de spelers in een game.

De spelers en het publiek bevinden zich in een game, geïnspireerd op bekende games als World of Warcraft, Call of Duty en Counterstrike. Twee bendes bevechten dominantie over een verscheurd landschap. Het publiek, opgedeeld in twee teams, bepaalt de loop van het verhaal.

Het theaterstuk IF is een initiatief van productiehuis UpToYouToo, Hogeschool Windesheim en het Deltion College. Met het theaterstuk laten de partijen zien en voelen dat complexe internationale onderwerpen, zoals etnisch geweld in ontwikkelingslanden, dichterbij ons zijn dan het soms lijkt. De opzet van een live game in samenwerking met studenten van de nieuwe minor drama van HBO Windesheim en het Deltion College sluit aan bij het doel om vlijmscherp en fysiek theater te maken.

Het gratis theaterstuk IF is te zien op woensdag 16 en donderdag 17 december, om 17.00 en 20.00 uur op het evenemententerrein van het Deltion College. Meer informatie over de theatervoorstelling en de trailer staat op www.iftheater.blogspot.com. Kaarten zijn te reserveren via iftheater@gmail.com

Artikel delen:

Reageer