Project Samen Gezond gaat door

Zwolle – Het project Samen Gezond is jarig. En dat is in de feestmaand december reden voor een feestje. Die verjaardag wordt op woensdag 9 december gevierd met een gezamenlijk ontbijt.

Samen Gezond is een project van GGD IJsselland en is drie jaar geleden opgezet om het groeiende overgewicht een halt toe te roepen. De gemeente Zwolle is opdrachtgever. Het project is actief in de wijken Holtenbroek en Diezerpoort en met succes. De projectperiode van drie jaar zit er nu bijna op en GGD IJsselland en de gemeente zijn trots op wat er allemaal bereikt is. En dat is gebeurd door heel veel medewerkers: van leerkrachten van de scholen, werkers van Travers, sportdocenten van SportService Zwolle, wijkverpleegkundigen van Icare, gezondheidsbevorderaars van GGD IJsselland, wijkmanagers van de gemeente, onderzoekers van OPOZ, docenten van Windesheim, bedrijfsleiders van de supermarkten tot bezoekvrouwen en diëtisten. Het project houdt niet op, maar wordt voortgezet. Gemeente Zwolle heeft de ambitie uitgesproken om aan de gezonde stad te werken en daarvoor de Epode aanpak te gebruiken. Deze aanpak uit Frankrijk, heeft in Nederland de naam JOGG gekregen: Jongeren op Gezond Gewicht.

“We hopen en verwachten dat de ervaringen en de activiteiten die we de afgelopen drie jaar hebben opgedaan voortgezet worden in de gemeentelijke aanpak”, aldus de GGD. Voor meer informatie verwijst de GGD IJsselland naar www.ggdijsselland.nl en naar www.samengezond.nu.

Artikel delen:

Reageer