Jubilerend Excelsior organiseert Oranjeconcert

Zwolle – Muziekvereniging "Excelsior" Westenholte bestaat in 2010 maar liefst 90 jaar. Tijdens dit jubileumjaar zullen diverse bijzondere activiteiten worden georganiseerd. Twee daarvan zullen plaatsvinden in theater "De Spiegel" in Zwolle. Het jubileumjaar wordt geopend met het "Oranjeconcert" op zondag 31 januari 2010. Vanwege het feestelijke karakter en de grote Zwolse deelname aan dit concert, is besloten het "Oranjeconcert" in theater De Spiegel te organiseren.

Naast de 90-jarige, zullen Jan Vayne, het Groot Zwols Mannenkoor en de Melodysingers een aandeel hebben in dit avondvullend programma. "Excelsior" onderhoudt nauwe contacten met het Groot Zwols Mannenkoor. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat zij werden uitgenodigd deel te nemen aan dit jubileumconcert. Ook met the Melody Singers zijn inmiddels een aantal optredens verzorgd en dus ontvingen ook zij een uitnodiging van "Excelsior". Om een jubileumconcert een extra feestelijk tintje te geven, werd gezocht naar een verbindende factor tussen muzikale en vocale optredens. Van Jan Vayne, (oud) Zwollenaar, is bekend dat hij concerten ism. symfonieorkesten, ensembles, individuele musici en vocalisten verzorgt. Een combinatie met een fanfareorkest en twee koren is van een ander kaliber. Enthousiast werd de uitnodiging door Jan aangenomen en op zondag 31 januari 2010 kunt u dan ook genieten van een grote diversiteit in muzikaliteit.

Circa 60 instrumentalisten en 150 vocalisten zullen gezamenlijk de avond openen, waarna er door de samenstelling van het programma een swingend, traditioneel, uitdagend en verrassend concert gepresenteerd gaat worden. Het Oranjeconcert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ? 20,– p.p.

Toegangskaarten kunnen per mail besteld worden via: oranjeconcert@excelsior-westenholte.nl.

Artikel delen:

Reageer