Winter Cup Dogfrisbee Zwolle 2009

Zwolle – Zondag vond er in het Ruitersportcentrum aan de Hollewandsweg in Zwolle Zuid dogfrisbeewestrijden plaats. Op de hondenshow waren veel dierenliefhebbers afgekomen. Het was er gezellig druk! De Winter Cup 2009 was de inzet voor de hondenshow. De wedstrijden zijn nog tot ongeveer 17.00 uur te bewonderen!

frisbee_hond-49-edit.jpg

Er waren Dogfrisbee shows op muziek oftewel ‘Freestyle’. De ‘Freestyle’ bestaat uit een show waarbij de baas & hond op muziek allemaal verschillende worpen, sprongen en kunsten vertonen. Hierbij worden frisbees op veel gevarieerde manieren gegooid terwijl de hond ze op allerlei manieren vangt, bijvoorbeeld via een sprong over de rug van de baas of over het been. Tijdens de ‘Freestyle’ werden de outfits en muziek zo veel mogelijk worden aangepast aan het thema, oftewel ‘Een Winter Sprookje’, maar de totale entourage viel ietwat tegen. Spannende taferelen waren er tijdens de ‘Toss & Fetch’. Tijdens de ‘Toss & Fetch’ gaat het erom dat de baas de frisbee zo ver mogelijk weg gooit en de hond deze vangt. Hoe verder weg gevangen, hoe meer punten. Een spectaculair gezicht.

frisbee_hond-46-edit.jpg

frisbee_hond-42-edit.jpg

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je zou gaan frisbeeën met je hond. Hier een aantal goede argumenten op een rij: Allereerst is het een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, evenals die van jezelf. De sport geeft juist door een stuk inspanning ook weer ontspanning en het geeft je een heerlijk gevoel als je ziet hoeveel plezier je hond heeft, evenals jijzelf.

frisbee_hond-14-edit.jpg

Tevens is het goed voor de opbouw en het in stand houden van een stevige spiermassa, mits je de training natuurlijk wel op een goede en veilige manier opbouwt. Een stevige spiermassa is goed voor het natuurlijke afweermechanisme van alle spieren, maar ook voor de optimale bescherming van de gewrichten. Dit alles met een verbeterde algehele gezondheid tot gevolg. Tenslotte is het leren gooien met de frisbee® en het trainen van de hond om deze te vangen, een echte uitdaging.

Dit is plezier voor twee en versterkt de relatie tussen baas en hond. Hier heb je in de thuissituatie ook profijt van, omdat de hond minder snel probleemgevend gedrag zal vertonen door bijvoorbeeld geestelijke verveling.

De meeste “frisbees” die je overal kunt kopen, zijn ronduit gevaarlijk voor de hond. Harde plastic frisbees, of die met een kegel eraan zodat een hond ze makkelijker van de grond af kan pakken, zijn gevaarlijk en niet geschikt voor de sport! Deze, maar ook andere “promotie” frisbees van hard plastic, kunnen zorgen dat de hond een paar tanden verliest of zijn bek opensnijdt. Een frisbee® moet van zachte kunststof zijn gemaakt en moet je kunnen dubbelvouwen zonder dat hij breekt. Er mogen absoluut geen scherpe randjes of uitsteeksels aan zitten, je kunt deze als ze ontstaan makkelijk verwijderen met een mesje en een schuurpapiertje.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)