Theo Vonk in beeld bij FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft met Theo Vonk gesproken over het trainerschap bij de Jupiler League-club. De 62-jarige Enschedeër is een van de kandidaten.

Interim-trainer Claus Boekweg, die met Jaap Stam de honneurs waarneemt sinds het ontslag van Jan Everse, bevestigde voor de RTL-camera’s het eerste onderhoud met Vonk. ‘We hebben met elkaar gesproken, maar er zijn meer kandidaten. Het is dus nog afwachten’, aldus Boekweg. ‘Er moet in elk geval iemand bij met het diploma coach betaald voetbal.’ Vonk, die zonder club zit, werkte als trainer eerder voor onder meer FC Twente, Real Burgos, Sparta Rotterdam en AZ.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik hoop dat er een tijdelijke trainer tot het einde van het seizoen kan komen en daarna John v/d Brom kan worden vastgelegd. Moet Zwolle wel snel zijn, want AGOVV is al met hem in gesprek over contractverlenging.


  Maak melding

 2. Ik lees op voetbalzone dat Art Langeler (van C1) ook een optie is, aangezien hij de papieren heeft. Waarom hem niet toevoegen aan het tweemanschap? Ik zie niet in waarom je altijd een grote naam moet hebben, als iemand het spelletje maar kent…


  Maak melding

 3. Ik zou dat helemaal geen gekke oplossing vinden, ook omdat het slechts voor de rest van het seizoen is. Ik denk wel dat dit gevoelig ligt onder de supporters omdat Langeler als één van de ‘vriendjes’ wordt gezien die op basis daarvan een baan heeft gekregen. Ik denk wel dat die sentimenten af en toe iets te ver doordraven.

  Als het aan mij ligt zsm Langeler toevoegen aan het duo Boekweg/Stam en dat als de wiedeweerga John van den Brom bellen voor volgend seizoen. Hij is al in gesprek met AGOVV over verlenging, dus niet treuzelen!


  Maak melding

 4. FC Zwolle hoopt deze week bekend te maken wie Jan Everse opvolgt als hoofdtrainer. De club uit de Jupiler League heeft officieel nog tot 18 december de tijd voor het aanstellen van een nieuwe coach.

  Dan loopt de termijn af die bij het vertrek van Everse is ingegaan. “Als alles meezit zijn we er binnen een week uit”, zegt voorzitter Adriaan Visser in De Stentor. FC Zwolle moet een nieuwe trainer aantrekken, omdat het interim-duo Jaap Stam en Claus Boekweg niet beschikt over de juiste papieren. “Dat loopt goed. Maar dispensatie krijgen we daarvoor niet.”

  Theo Vonk is een belangrijke kandidaat in Zwolle. Hij werkte de laatste jaren als scout in Engeland. “Maar binnenshuis hebben we ook een optie”, zegt Visser. Daarbij gaat het om Art Langeler, de trainer van de C1. Hij haalde in de zomer zijn diploma coach betaald voetbal.

  “Met die twee keuzes zijn we er nog niet”, geeft de preses aan. FC Zwolle zal in elk geval geen trainer aanstellen die ook volgend seizoen bij de club werkt. “Het is niet reëel om te denken dat we op dit moment de geschikte man voor de langere termijn vinden. Je weet niet of de man die je wilt vrij is of zich vrij kan maken.”

  Voetbalprimeur


  Maak melding

Reageer