CSV krijgt afstraffing bij Zwolsche Boys

Zwolle  – De aanstaande pakjesavond zal er misschien debet aan zijn geweest, maar de spelers van CSV ’28 hadden hun hoofd deze middag kennelijk nauwelijks naar de wedstrijd tegen de Boys staan. Gevolg: een fikse afstraffing!

Al direct na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Hermse uit Nijmegen nam Zwolsche Boys het initiatief, daartoe mede in staat gesteld door een deze middag vrijwel onzichtbaar middenveld van CSV ‘28. De beide spitsen van Zwolsche Boys, Niels Goedegebuur en Jeffrey van der Vlist, werden veelvuldig aan het werk gezet door een veel beter middenveld van de Boys, met Berry Mulder en Dennis Bergs als aanjagers. En neem daarbij ook nog eens een wat onzekere achterhoede van CSV en alle ingrediënten zijn daar, voor een regelrechte nederlaag, terwijl de ploeg juist naar boven wilde kijken.


Nadat CSV-doelman Peter Smit na een slechte terugspeelbal eerst nog redding kon brengen was het even later wel raak. Met een diepe bal werd Jeffrey van der Vlist aangespeeld en die kon ongehinderd inschieten (0-1). CSV reageerde met een eveneens diepe bal van Mayken Stolte op Raoul Hukubun, maar diens schot werd geblokt. Na 20 minuten bleef bij een diepe bal op Berry Mulder de hele verdediging van CSV ten onrechte voor buitenspel staan, en de ex-CSV-er schoot beheerst raak (0-2). Trainer Arnie Pot wilde de bakens verzetten en bracht Yavuz Özdemir in het veld. Fikret Akin werd hiervan het slachtoffer, maar ook enkele andere spelers had hij op dat moment kunnen wisselen. Veel meer dan een kopbal van Mayken Stolte over het doel van de Boys bracht dit niet. Op slag van rust kreeg Raoul Hukubun, daartoe in de gelegenheid gesteld door Özdemir, nog een kansje maar de kleine middenvelder, die als enige staande bleef in de malaise, kon niet tot een schot komen.   

In de tweede helft nam Razi Kanseyo de plaats in van Edgar Dolleman en deze wissel leverde direct al succes op. Toen Kanseyo na een individuele actie op het doel van Michiel Kruiswijk afstevende kon Boys-verdediger Robert-Jan van der Wal hem niet anders dan met een overtreding afstoppen. Patrick Speetjens benutte de strafschop (1-2). En 2 minuten later leek de gelijkmaker te vallen. Na een combinatie tussen Kanseyo en Thomas Wieringa bracht deze laatste Raoul Hukubun in stelling. Maar een subtiel duwtje in de rug van Hukubun maakte dat van een echte kopstoot geen sprake meer kon zijn. Direct daarna loste Wieringa nog een schot dat losgelaten werd door Boys-keeper Kruiswijk, maar Elvin Matuankotta kwam net iets te laat om de stand gelijk te trekken. Daarna nam Zwolsche Boys de touwtjes weer stevig in handen en was de wedstrijd ook ineens gespeeld. Middenvelder Wesley Bruins van de Boys werd na 20 minuten spel nauwelijks gehinderd in zijn opmars naar het CSV-doel en leverde van zo’n 25 meter een schot wat doel trof en waarbij keeper Peter Smit er niet goed uitzag (1-3). CSV zette nog wel even aan met kansjes voor Razi Kanseyo (op aangeven van Raoul Hukubun) en Han Stolte, na een vrije trap van Wieringa. Het leverde helaas niets op. Het slotakkoord was ook voor Zwolsche Boys met een doelpunt, 10 minuten voor tijd. Na een perfect uitgevoerde uitbraak scoorde Jeffrey van der Vlist zijn 2e  van deze middag (1-4) en kon CSV niet lang daarna met de staart tussen de benen afdruipen.

SCV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Mayken Stolte, Matthijs Kremer, Han Stolte en Edgar Dolleman (46. Razi Kanseyo)

Midden: Fikret Akin (34. Yavuz Özdemir), Raoul Hukubun en Jeroen Soppe.


Voor: Patrick Speetjens (82. Mikel v.d. Vegt), Elvin Matuankotta en Thomas Wieringa. 

Door: Maurits Vermeulen 

Artikel delen:

Reageer