Nominaties Dwarsligger 2009 bekend

Zwolle – Zaterdag 19 december 2009 zal de vijfde Dwarsliggersavond van carnavalsvereniging Net éhm Anders in de WRZV hallen worden gehouden. Ieder jaar worden drie prominente Zwollenaren voor de Dwarsliggersprijs genomineerd, waarna het Zwolse publiek door stemming op de website van de vereniging mag bepalen wie de Zwolse Dwarsliggersprijs op de feestelijke Dwarsliggersavond in de WRZV-hallen in ontvangst mag nemen.

Voor de Zwolse Dwarsliggersprijs worden Zwolse prominenten genomineerd die in het jaar van de Dwarsliggers editie op een ludieke dan wel positieve wijze in het Zwolse hebben dwars gelegen. Dat kan zijn op gebied van sport, politiek, cultuur dan wel anderzins. De genomineerden dit jaar zijn Gerrit van der Kooij, Meine Boonstra en Sander Dol. De winnaar zal, zoals voornoemd, bekend worden gemaakt op de grote feestavond, de Dwarsliggersavond, van carnavalsvereniging Net éhm Anders om 23.11 uur. De Dwarsliggersprijs zal worden uitgereikt door de Hoogheid van CV Net éhm Anders, Chief Red!

De genomineerden waarop het Zwolse publiek middels de website van C.V. Net ÉhmAnders (http://www.netehmanders.nl/) vanaf maandag 7 december 2009 kan gaan stemmen zijn:

Gerrit van der Kooij

Wekelijks kunnen we in de Swollenaer, op de pagina ‘Rondje Zwolle’, de column van Papje (Gerrit van der Kooi) lezen. Een rubriek waarin papje niet bang is om eens goed dwars te gaan liggen of om heikele punten te bespreken. Menig besluit van de gemeenteraad wordt in zijn rubriek tegen het licht gehouden. Ook gebeurtenissen in en om Zwolle ontkomen niet aan een kritische noot van papje. Hij weet in zijn column een kritische noot altijd met een vleugje humor te brengen, dit resulteert in een graag gelezen column die iedereen weer een de andere kant van een besluit en/of gebeurtenis verteld.

Meine Boonstra

Verscholen in een kelder onder de winkel van Meinesz en Bennesz aan de Assendorperstraat is een unieke collectie over sinterklaas te vinden. Om deze privé collectie collectie ook aan het publiek te tonen is Meine Boonstra het sinterklaasmuseum begonnen. Een mooi initiatie dat echter al snel tegen allerlei vergunningen aanliep. Meine Boonstra liet zich niet uit het veld slaan en dook de ambtelijke molen in, en met succes. Het museum is nu dagelijks te bezoeken tijdens de openingstijden van de winkel. Entree kosten zijn € 0,50 en de opbrengst gaat elk jaar op 5 december naar een goed doel.

Sander Dol

Op 12 september 2009 vond de eerste editie van het Thorbeckegracht festival plaats. Sander Dol is de initiator van dit festival en heeft moeten knokken om dit van de grond te krijgen. In eerste instatie werd een subsidie afgewezen en het festival werd daardoor kleiner van formaat. Het 3 dagen duren festival zou verder gaan als een eendaags evenement gekoppeld aan de eerste uitmarkt van Odeon de Spiegel. Het in eerste instantie niet krijgen van een subsidie weerhield hem dus niet om verder te gaan met het realiseren van zijn plan. Doordat de gemeente in april 2009 alsnog een subsidie toewees kreeg Sander de bevestiging dat zijn idee een toegevoegde waarde had voor de Stad Zwolle. Volgens burgemeester Henk Jan Meijer is het festival een verrijking van het evenementen aanbod in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Je broek niet laten zakken zusenzo,de moed ook niet.Voor Meine een laat kadootje,voor Gerrit de zoveelste onderscheiding,maar voor mij zich ik dan Sander Dol,die ondanks veel tegenwerking(lees geld) toch iets op poten heeft weten te zetten,waarvan zelfs HJ Meijer zegt dat het een goede aanvulling kan worden.LET WEL kan worden


    Maak melding

Reageer