Stadshagen bestaat 12,5 jaar

Zwolle – Het is 12 december 2009 op de kop af 12,5 jaar geleden dat de sleutel werd uitgereikt aan de eerste bewoners van Stadshagen. Stadshagen kleurt daarmee koper. Dit jubileum wordt die dag passend gevierd met de bewoners van de wijk.

In het informatiecentrum Stadshagen in het Cultuurhuis opent wijkwethouder Hennie Kenkhuis de tentoonstelling “Verleden, heden en toekomst van Stadshagen”. De tentoonstelling geeft aan de hand van kaarten en foto’s een overzichtelijk beeld van de totstandkoming van de nieuwste woonwijk van Zwolle. Ook wordt vooruitgeblikt naar de toekomst door zicht te bieden op Stadshagen plus. De regiotram Zwolle-Kampen neemt daarbij een bijzondere plaats is omdat de wijk op een bijzondere manier nog nauwer wordt aangehaakt bij de stad.

De opening vindt plaats op zaterdag 12 december. Samen met de dochter van de eerste bewoners verricht Hennie Kenkhuis om 11.00 uur de opening. Voor de kinderen in Stadshagen is er op dat moment een workshop “Crazy Candles. De kinderen kunnen tot 14.00 uur een kaars maken bij Loekie Langendoen van Kaarsenrecycling ‘Het Tweede Lichtje’.

Vooraf aan de opening attenderen de “Zotte Zusjes” het winkelend publiek op het 12,5 jarig bestaan van Stadshagen door middel van het zingen van Nederlandstalige en Engelse liedjes. Tevens delen zij flyers uit.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer