Trias Jeugdhulp winnaar Youth in Action-award

Zwolle – Hermien Wieberdink, begeleidster van de Clienten- en Jongerenraad van Trias Jeugdhulp kreeg vorige week tijdens de speciale netwerkdag van ‘Youth in Action Pass it on’ de Youth in Action-award uitgereikt in de categorie ‘Grootste Impact’. Trias Jeugdhulp kreeg de award voor de trip ‘Cultureshock’ naar Roemenië, van afgelopen oktober. Hermien Wieberdink: " Een week waarin we veel geleerd hebben en een week die we nooit meer vergeten.

Elf jongeren van Trias Jeugdhulp zijn 10 dagen naar Roemenie geweest naar een jeugdzorgorganisatie in Barlad. Ze hebben gezamenlijk een superweek verzorgd over jongerencultuur, eten en drinken van beide landen, gezamenlijk koken en boodschappen doen. Plus: een gezamenlijke sportdag, schoolbezoek, geschiedenis en toekomst en met tot slot een erg goede afsluiting en evaluatie. Wiberdink: "De hele week deed iedereen mee, de stemming was bijzonder goed en alle jongeren zijn een geweldige ervaring rijker. Een leerzame en speciale week, om nooit te vergeten voor jongeren in deze situatie."

Motivatie van de jury:
Omdat het erg bijzonder was, dat jongeren uit beide landen met elk hun eigen problematiek, zo’n bijzondere week hebben neergezet, zelf het programma hebben gemaakt en zo bijzonder gemotiveerd waren om er iets van te maken.
Artikel delen:

Reageer