Sfeervol kerstconcert in de Oosterkerk

Zwolle – Het ArtEZ Conservatorium verzorgt ook dit jaar weer een sfeervol kerstconcert in de Oosterkerk in Zwolle. Het concert vindt plaats op donderdag 17 december en begint om 17.00 uur. De toegang is gratis.

Op het programma staat onder andere een suite voor hoorn, fluit en marimba van Hans Voogt. Na het bijwonen van een concert voor fluit, euphonium en marimba was Hans Voogt zo gecharmeerd van deze combinatie, dat hij er ook voor wilde componeren. Het resultaat is een driedelig stuk in vrije suitevorm. Onder leiding van Harry van Berne en Marien van Nieukerken hebben zangstudenten van de afdeling Klassieke Muziek de afgelopen week een project rond het thema ‘Kerst in duetten en terzetten’ gevolgd. Een selectie van de ingestudeerde liederen wordt tijdens het concert opgevoerd.

Ballad of Heroes – Benjamin Britten

Britten is één van Engelands meest prominente componisten van de twintigste eeuw. Hij schreef Ballad of Heroes in 1939. ArtEZ-docent Fred Oldenburg maakte een speciale bewerking voor koor, orgel, piano, trompetten en slagwerk. De uitvoering staat onder leiding van dirigent/docent Kees Stolwijk.

De Oosterkerk ligt aan de Bagijnesingel 17 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer