GH Zwolle viert eerste plaats Keuzegids 2010

Zwolle – “Dit is geen toeval. De Gereformeerde Hogeschool staat pontificaal op 1 in de Keuzegids! En dat bewijst dat jullie studeren aan een hogeschool met een goede bodem. Vorig jaar goud en zilver en nu wéér: van harte gefeliciteerd!” Luid applaus volgde dinsdagmiddag in de Gereformeerde Hogeschool op de felicitaties van wethouder Knol.

091208_wethouder_knol_feliciteert_gh.jpg

In een feestelijk versierde aula was er koffie met gebak voor alle studenten en medewerkers, om de eerste plaats in de Keuzegids 2010 (categorie ‘kleinere hogescholen’) te vieren. Volgens de Keuzegids ‘bepalen kleinschalig onderwijs en persoonlijk contact in hoge mate het succes van een opleiding’. De GH sleepte in de ranking van alle hogescholen met 74 punten zelfs de tweede plaats in de wacht. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE), fusiepartner van de GH, is de beste in de categorie middelgrote hogescholen en eindigt met 79 punten bovendien op de eerste plek van alle hogescholen in Nederland. Wethouder Knol feliciteerde in zijn toespraak studenten, personeel en iedereen die betrokken is bij de GH. Hij voegde eraan toe: “Er is ons alles aangelegen dat jongeren in Zwolle het onderwijs krijgen waarin ze het beste gedijen. De GH biedt dat goede onderwijs.”

091208_koffie_met_gebak.jpg

Foto’s Gertjan Bijzet

Applaus

Bert Brand, lid van het College van Bestuur van de GH, bedankte de wethouder voor de felicitaties: “De gemeente Zwolle heeft als slogan: ‘Samen maken we de stad’. Daar is betrokkenheid en contact voor nodig. Wethouder Knol is speciaal voor dit moment even uit de collegevergadering gelopen.

Als dat geen betrokkenheid is!” Brand noemde de eerste plaats verder een ‘zegen op de slogan van de GH’ (Als je gelooft in je werk!) en feliciteerde ook de CHE: “Onze collega’s in Ede staan op de eerste plaats in de totale lijst. Dat is ook een applaus waard!” Er werd heel wat geklapt vanmorgen in de aula van de GH. De Keuzegids Hoger Onderwijs is een uitgave van Stichting Hoger Onderwijs Persbureau (HOP).

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “Hij voegde eraan toe: ⤽Er is ons alles aangelegen dat jongeren in Zwolle het onderwijs krijgen waarin ze het beste gedijen. ”
  Bovenstaande tekst komt uit de mond van Wethouder Knol??? Hmm vreemd waarom zijn er dan nog steeds kinderen die niet gedijen in het Zwolse onderwijs en die bijvoorbeeld naar Dronten moeten om onderwijs te krijgen waar in zij wel gedijen? En dat de ouders volledig zelf de reiskosten moeten betalen, omdat er in Zwolle geen onderwijs is voor deze kinderen.
  Wethouder Knol geen woorden maar daden. Doe ook eens wat u zegt!


  Maak melding

 2. Hoe zo met het geloof? Ik snap dat hij het deze speech houdt bij de GH, maar hij zegt toch echt ⤽Er is ons alles aangelegen dat jongeren in Zwolle het onderwijs krijgen waarin ze het beste gedijen. ” en dat betekend voor alle kinderen. En dat heeft niks met het geloof te maken maar “met een man, een man, een woord, een woord”
  Of zie ik het nou helemaal verkeerd hij is een PVDA-er en dat heeft niks met het geloof te maken.


  Maak melding

 3. @ Ikk ik lees het net zo als jij, en ben het met je eens laat hij dat maar eens waarmaken, het is makkelijk zeggen.
  Er mankeert nog genoeg aan. Ook willen ze het rugzakje voor cluster IV leerlingen afschaffen, voor jongeren die niet naar het speciaal onderwijs gaan, maar het regulier onderwijs volgen. En het is al zo moeilijk om voor deze leerlingen een plek te vinden.


  Maak melding

Reageer