Kerstbomen in Zwolle krijgen led-verlichting

Zwolle – In de Zwolse binnenstad komen deze week vijf kerstbomen te staan. De twee grootste bomen, op de Grote Markt en op het Grote Kerkplein worden dinsdag op hun plaats gezet. Alle bomen, met uitzondering van de boom op de Grote Markt, worden voorzien van led-verlichting.

08-12-2009_kerstboom_grotemarkt_2.jpg

De boom op de Grote Markt komt dit jaar niet van een particulier uit Zwolle, maar uit Lemelerveld. De aanbieder van deze boom vond het zo’n sympathiek idee dat op de Grote Markt een boom van een particulier staat, ze spontaan haar eigen boom aanbood. De verlichting wordt deze week aangebracht, Zwolle Marketing zorgt voor de versiering in de vorm van ‘’blauwvingers’’. De boom voor het stadhuis, op het Grote Kerkplein, is een sterrenherdenkingsboom. Nabestaanden kunnen hier een ster in hangen waarop ze iets kunnen schrijven ter nagedachtenis aan de overledene. De sterren zijn gratis af te halen en te schrijven tijdens kantooruren bij de receptie van het stadhuis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Monuta.

In de Zwolse stadsgracht worden op drie plaatsen pontons geplaatst waarop de bomen staan. De pontons liggen ter hoogte van het Kerkbrugje, de Sassenpoorterbrug en brug De Stenen Pijp. In de eerste week van januari 2010 worden de kersbomen verwijderd.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Boom uit Lemelerveld
  Deze kerstboom komt bij ons uit de tuin vandaan. Heeft 1 jaar als kerstboom gediend. Toen 30 jaar in de tuin en dan heb je zo’n exemplaar. Begonnen als kerstboom en eindigt als kerstboom. Zwolle veel plezier ermee!


  Maak melding

 2. Wat een prachtige boom! Wilfred bedankt! Vandaag zag ik dat ze bezig waren met de lichtjes op te hangen. Het zal ongetwijfeld prachtig staan en nou nog een beetje (boel) sneeuw!


  Maak melding

 3. Wel een zaal in elk geval, maar als die boom daar zou komen hebben ze ongetwijfeld minder bier-schenk en -nuttig ruimte. Kwestie van prioriteiten stellen dan.


  Maak melding

Reageer