Wijken voor de fiets

Zwolle – Met het project Wijken voor de fiets wil de Fietsersbond de positie van het langzame verkeer in verschillende steden verstevigen. Dinsdagmiddag was in Zwolle voor dit project de aftrap in gebouw Rembrandtien in Holtenbroek.

08-12-2009_fietsen_rembrandtien_5.jpg

De Fietsersbond heeft een aantal instrumenten ontwikkeld om bewegen in de wijk te bevorderen. Er is een zeven stappenplan waarbij er eerst gekeken wordt naar de kwetsbare deelnemer in het verkeer en daarna pas naar het snelverkeer in de wijk. Specifieke routes door de wijk, zoals school- en winkelroutes kunnen met behulp van een speciaal model beoordeeld worden. De fietscultuur kan verstevigd worden door het aanbieden van fietslessen. Kortom: de Fietsersbond kan op veel momenten worden ingeschakeld om een wijk aantrekkelijker te maken voor fietsers.

08-12-2009_fietsen_rembrandtien_1.jpg

08-12-2009_fietsen_rembrandtien_3.jpg

08-12-2009_fietsen_rembrandtien_4.jpg

 

 08-12-2009_fietsen_rembrandtien_2.jpg

Er wordt rekening gehouden met het feit dat iedere gemeente en iedere wijk anders is, samen wordt er gekeken naar de beginsituatie, om van daaruit een plan te maken voor een gezonde en veilige wijk waar mensen graag willen wonen.

Artikel delen:

Reageer