Open dag Artlofts in Oude Ambachtsschool

Zwolle – Zaterdagochtend 12 december kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 en 13.00 uur twee verschillende Artlofts zien. De ingang van De Oude Ambachtsschool is aan de Seringenstraat (hoek Hortensiastraat). Tijdens deze open dag is naast de standaard Artloft ook een Artloft te bezichtigen waarin een voorbeeld van een Cubi is geplaatst. Op doek is weergegeven hoe de diverse woonelementen (slapen, badkamer, kledingkast en keuken) in de Cubi zijn geïntegreerd. 

 

artloft.jpg

Woningstichting SWZ ontwikkelt in de Oude Ambachtsschool 35 Artlofts. De huurprijzen variëren van ongeveer € 450,- tot € 670,- (incl. servicekosten). Er zijn twee Artlofts waarvoor geen huurtoeslag aangevraagd kan worden. Rond april 2010 gaat de toewijzing van de Artlofts plaatsvinden. Mensen die hier willen wonen, moeten punten sparen via het Zwolse woonruimteverdeelsysteem De Woningzoeker. Voor informatie over toewijzing kunnen de mensen kijken op www.artlofts.nl.

Een Artloft is een woning met één ruimte die door de bewoner zelf ingedeeld en ingericht kan worden. Binnen De Oude Ambachtschool worden twee typen Artlofts gemaakt.

Bij het  ene type hebben het sanitair en de keuken een vaste plek. In het andere type worden Cubi’s geplaatst. Dit is een kubusvormig meubel. Op ongeveer 9 m2  worden de functies slapen, verzorging (badkamer), opbergen (kast) en koken (keuken) geïntegreerd.

Op de begane grond en deels op de 1e verdieping komt atelierruimte die de kunstenaars van de Stichting DOAS huren. Omdat de bewoners van de Artlofts en de kunstenaars in één gebouw wonen, leven en werken is het goed dat de toekomstige bewoners hier affiniteit mee hebben.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Zeker mooi filmpje. Is voor mij een belangrijk gebouw, ben er pal tegenover geboren (Hortensiastraat 9) en het is zo’n beetje het eerste gebouw dat ik gezien heb toen ik in 1955 ter aarde kwam.;). Heb er heel veel rondom gespeeld. Heb ook bijna het noodgebouw dat er een poosje naast heeft gestaan af laten branden. Was met nog een vriendje vuurtje stoken langs het spoor toen het uit de hand liep. Gelukkig is het goed gegaan maar dat zal ik nooit meer vergeten.


    Maak melding

  2. Ik was hier wel nieuwsgierig naar en ben gisteren even gaan kijken. Maar er was niemand en het hele gebouw is nog ingepakt. Klopt de datum misschien niet?


    Maak melding

Reageer