Het weer: lichte regen

Zwolle – Woensdag start de dag grijs en vooral in het noordoosten mistig. In de loop van de dag komt een zwak front naderbij, waardoor er in de middag kans is op wat lichte (mot)regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 7 graden in Groningen tot 11 in Zeeland bij een zwakke tot matige zuidenwind.

07-12-2009__weerfoto_grotekerkplein_.jpg
Grote Kerkplein

Ook donderdag is de kans op een droge dag klein. Een depressie trekt vanaf de Noordzee over ons land, hetgeen gepaard gaat met bewolking en regen. Het noorden komt er waarschijnlijk het slechtst vanaf met 5-10 millimeter neerslag, terwijl het in het zuiden wel eens overwegend droog kan blijven. In de loop van de dag steekt er een stevige westelijke wind op die heldere lucht het land in blaast. Hierdoor worden we ’s middags getracteerd op een sympatieke winterzon. Het voelt zacht aan met temperaturen die rond de 10 graden liggen.

Vanaf vrijdag neemt een Scandinavisch hogedrukgebied het heft in handen. Dit levert ons niet gelijk winterweer op, doordat de aangevoerde lucht niet echt koud is. Bovendien worden er wolkenvelden aangevoerd, die de temperatuurdaling ’s nachts flink temperen. Van ijsaangroei op de sloten en vaarten is dus geen sprake. Wellicht dat in de loop van volgende week koning winter wel voet aan de grond krijgt in ons land.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer