Baldadige mannen maken misbruik van 112

Zwolle – Op woensdag 9 december rond 3.50 uur zijn op de Sassenpoorterbrug twee Zwollenaren van 19 en 20 jaar aangehouden voor het misbruik maken van het noodnummer 112. De meldkamer kreeg op het noodnummer 112 meerdere keren een telefoontje vanuit een telefooncel op de Oude Vismarkt.

Via videocamera’s was zichtbaar dat bij de betreffende telefooncel twee jongens stonden die de grootste lol hadden. Hierop zijn surveillanceauto’s ter plaatse gegaan. In eerste instantie werden de twee niet aangetroffen. Even later werden ze echter aangetroffen op de Sassenpoorterbrug. Daar werden ze aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Inderdaad hard aanpakken. Gelukkig word er op radio en tv ook veel aandacht aan het misbruik besteed. Dat ze met deze zwartgallige acties mensenlevens in gevaar kunnen brengen.
    Vanmorgen op radio 1 werd er nog gesproken over een vrouw die vanuit de supermarkt belde dat ze tegen 17.15 uur geen korting op het vlees van de slager kreeg…….Tja is het domheid/onbenulligheid/kortzichtigheid/pesten/onnadenkendheid….zeg het maar. Misbruik van een alarmnummer is het zeker.


    Maak melding

  2. Tjonge….. mocht ooit het moment aanbreken dat geen korting krijgen op het vlees op zo’n moment een geldige reden is om het nationale alarmnummer te bellen, dan denk ik dat we allemaal heel gelukkig mogen zijn. Maar tot die tijd inderdaad gewoon géén misbruik van maken voor lolletjes, voor kortingen op het vlees (hoe haal je het in je hoofd) of voor onbenulligheden….


    Maak melding

Reageer