De eerste paal van wethouder Alida Kastelein

Zwolle – Wethouder Alida Kastelein heeft woensdagmiddag om 15.30 uur het startsein gegeven voor de bouw van de Beulakerstaete op de hoek Beulakerwiede met de Maaslaan in de Aa-landen. In een triest miezerig decor, werd de eerste paal door haar op volle kracht de grond in gehamerd.

beulakerstaete_9759.jpg

Op de lokatie, waar eens Supermarkt, de Dagmarkt, zijn klanten begroette, waren een groot aantal kopers bijeengekomen om te toasten op het begin van de bouwfase. Hoewel het voor Alida Kastelein de allereerste paal was, die zij als wethouder de grond in joeg, was er op haar technisch handelen niets aan te merken. Als volleerd heier joeg zij de paal met grote preciesie en loodrecht de diepte in. In haar speech gaf zij aan, dat zij eigenlijk niet zoveel met het project van doen had gehad, aangezien zij pas per 1 september jl, als opvolger van wethouder Gerard van Dooremolen er bij betrokken is geraakt. Ook gaf zij aan, dat het in deze tijd van recessie bijzonder was, dat er in dit project zoveel appartementen waren verkocht. De Beulakerstaete is een complex met vierendertig appartementen in de prijsklasse vanaf € 143.500,00 en is ontwikkeld en ontworpen door Koraal Vastgoed en wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf K.K. Heutink. De woningen zijn als startersappartementen, waarop de koopsubsidie en de starterslening van toepassing zijn, in de markt gezet.

beulakerstaete_9769.jpg

beulakerstaete_9688.jpg

beulakerstaete_9787.jpg

Een starterslening is een voordelige hypotheek met subsidie voor starters op de woningmarkt. Een koopsubsidie is een maandelijkse belastingvrije bijdrage in de hypotheeklasten. Deze twee maatregelen uit de Zwolse Aanpak zijn bedoeld om de verkoop van woningen te stimuleren. Op dit moment zijn er nog slechts twee van de vierendertig appartementen te koop. In het najaar van 2010 hopen de eerste bewoners hun nieuwe appartement te betrekken. Zodra het appartementencomplex is gerealiseerd, neemt de gemeente Zwolle het omliggende gebied onder handen. Er komt een parkeerterrein en er worden groenvoorzieningen aangelegd. Daarnaast wordt er een veilige weg gerealiseerd voor schoolgaande kinderen. Door de samenwerking tussen de gemeente Zwolle en Koraal Vastgoed kon dit betaalbaar project worden gebouwd. Het project `Beulakerstaete’ is mede tot stand gekomen door de subsidieregeling van VROM.

beulakerstaete_9762.jpg
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Gelukkig weer een bevestiging dat we gezonde kerels zijn:D;)

  Meestal zie je die wethouders dan ook maar twee keer op zo’n bouw 1x palen en 1x met opening wat te drinken halen;D


  Maak melding

 2. Degene voor wie ze in de plaats is, zit nu waarschijnlijk nog bij ome Lowie in te nemen op de plaatsing bij de laatste 16. Weer een inneemmogelijkheid en een ideale plek om mensen naar zijn camping te lokken voor “De Hugo Hovenkamp van Beieren”.


  Maak melding

 3. Hoezo eerste paal? Dinsdag waren ze allang aan het heien. Kik maar eens op de laatste foto. Daar zie je er sowieso al 8 of 9 ingeheid staan.


  Maak melding

Reageer