Het weer: Koning winter komt eraan!

Zwolle – Donderdag kent de dag twee gezichten. ‘s Ochtends is het overwegend bewolkt en valt er in het noorden buiige regen. De regen trekt naar het oosten weg en geleidelijk klaart het op. In de kustprovincies is het zelfs ronduit zonnig in de middag. Ook de temperaturen zijn in lentesferen, want de 10 graden wordt met het grootste gemak gehaald. Ook vrijdagnacht is er nog geen spoor van de winter te bekennen. Er zijn veel wolken en het wordt niet kouder dan een graad of 6.

09-12-2009_weerfoto__winkelcentrum_stadshagen.jpg
Winkelcentrum Stadshagen

Vrijdag zien we de wind kiezen voor de noordoosthoek. De luchtdruk begint te stijgen boven Scandinavië, waardoor de Russische kou langzaam onze kant op komt. We hoeven er echter niet op te rekenen dat het gelijk winter is in ons land. Wolkenvelden bepalen het weerbeeld en plaatselijk valt er lichte regen. De thermometers wijzen een graad of 9 aan. Komend weekend wordt geleidelijk wat kouder. Zondag wordt er ook wat neerslag verwacht met een winters karakter, al is de lucht nog te zacht om een echte witte wereld toe te staan.

Als de weerkaarten van de diverse modellen ons niet bedriegen krijgen we volgende week met onvervalst winterweer te maken. Overdag komt het kwik vanaf dinsdag amper boven het vriespunt en ‘s nachts vriest het licht tot matig. Het weerbeeld wordt compleet gemaakt door een laagstaande winterzon en een straffe noordooster.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Nee Marrianne, zij bestieren de bloemenkraam. Staan altijd op de kop van het WC. Alleen aan de andere kant idd (te snel gekeken), aan de kant van de voortreffelijke visboer Muys en Boekhandel Westerhof, die altijd tijd voor je heeft.


  ⚠️ Meld

 2. Dick heeft aandelen bij De Kloe,maar heeft wel gelijk dit zijn de echte marktkoopmensen waar er helaas nog maar weinig van zijn en dat is nou net DEKLOE


  ⚠️ Meld

 3. 😀 Heb al wel een waarschuwing gekregen en volgens Kees hoefde ik de inflatie niet te betalen. Maar ze zijn ook allemaal zo vriendelijk!

  Denk niet écht dat ik korting krijg, probeer maar eens een grote stevige, kleurrijke bos die 14 dagen staat, daar voor 10 Euri te krijgen.
  heb verdorie René ook nog eens beloofd een bosje te komen afnemen….mits ik optijd uit de kroeg zou komen. Heb het helaas niet gehaald. En de Bisschopjes zijn ook prima mensen….zeker Marie.
  ———–
  Nu is het volgens mij geen reclame meer 😉

  Harry is zonder meer een artiest da’s wis en waarachtig. Hij staat op de vreemdste plekken in de vreemdste standjes…..dus ik geloof het Wichert.

  @ Harry: heb touwens nog foto’s (van je) van Brood in misschien wel zijn laatste optreden in Zwolle. Close-up tijdens het zeer geslaagde Zwolle Zomer Zotheidsfestival oid. Volle bak en…..Herman met een zonnebril of 5 op zijn hoofd ;D


  ⚠️ Meld

Reageer