Licht voor Tibet op Grote Markt in Zwolle

Zwolle – Donderdag, op de Dag van de Mensenrechten, werd ’s avonds op de Grote Markt in Zwolle een wake voor Tibet gehouden, genaamd ‘Light a Candle for Tibet.’ Bij de wake kwamen Tibet Supporters samen om een kaars aan te steken en hoop en licht te sturen naar de politiek gevangenen in Tibet. Bij de wake werd het gedicht ‘Mensenrechten’ van de dichter Jos van Hest voorgedragen en werd er een minuut stilte gehouden.

 10-12-2009_wake_voor_tibet_1.jpg

De situatie in Tibet is na de onlusten in het voorjaar van 2008 en de Olympische Spelen ernstig verslechterd. Meer dan 700 Tibetanen zitten gevangen zonder kans op een eerlijk proces en meer dan 1200 Tibetanen worden vermist. Op 20 oktober zijn de jonge Tibetanen Lobsang Gyaltsen, Loyak en Penkyi geëxecuteerd voor hun deelname aan de protesten in maart in Lhasa. De Tibet Support Groep voert wereldwijd actie voor de vrijlating van de politiek gevangenen en de afschaffing van de doodstraf in Tibet. Met de actie ‘Light a Candle for Tibet’ wil de Tibet Support Groep in Nederland de aandacht vestigen op deze Tibetanen die nog gevangen worden gehouden na hun moedige optreden vorig jaar.

10-12-2009_wake_voor_tibet_2.jpg

10-12-2009_wake_voor_tibet_3.jpg

In heel Nederland deden Tibetanen en Tibet Supporters mee met de actie ‘Light a Candle for Tibet.’ De wake werd onder andere gehouden in de steden Maastricht, Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Lelystad, Den Haag en Amsterdam.  

De Tibet Support Groep Nederland is een onafhankelijke stichting die het Tibetaanse volk steunt in zijn geweldloze streven naar zelfbeschikking. De TSG zet zich in voor internationaal erkende mensenrechten en democratische vrijheden voor het Tibetaanse volk. Uw steun is van harte welkom! Giro: 341919

Artikel delen:

Reageer