Kunstenaars van P.ART of your life winnen website

Zwolle – In het kader van Samen maken we de stad heeft afgelopen woensdag de finale plaatsgevonden van de wedstrijd: Win je eigen website. Na een zeer geslaagde avond is de winnaar van de wedstrijd "Win een Website" bekend gemaakt op de Verhalenboot in Zwolle. "P.ART of your life", een project dat Zwolse kunst en kunstenaars wil promoten op het wereldwijde web, kwam zowel als publieksfavoriet als door het aantal stemmen dat zij eerder al op de website hebben verzameld, als winnaar uit de bus.

Projecten van Samen maken we de Stad konden meedoen aan de wedstrijd van Woosh! Webdesign waarmee zij een eigen website konden winnen. Vier projecten namen deel: Autischool, Help mijn buurman (ver)zuipt, Werkt Diversiteit? En P.ARTof your life. Op de website van Woosh! konden mensen al hun stem geven aan hun favoriete project. Die stemmen telden voor 25% mee. Tijdens de finale op de Verhalenboot op woensdag 9 december had het publiek nog eens 25% van de stemmen. De jury was verantwoordelijk voor de laatste 50%, elk jurylid 12,5%.

Successen delen
De avond werd geopend door Annemiek de Wolf, ideeënmakelaar van de Gemeente Zwolle. Na wat huishoudelijke mededelingen werd er even stilgestaan bij Woosh! Webdesign en met name de achterliggende gedachte van deze actie. In een kort vraaggesprek maakte Franklin Kramer duidelijk dat hij de successen die Woosh! in haar opstartjaar heeft gehad, wil delen met zijn stad en haar inwoners. De actie met Samen Maken We De Stad (SMWDS) is daar het uiteindelijke voortvloeisel van.

Pitch ronde
Vervolgens gaven drie van de vier genomineerde projecten een korte presentatie over hun project en waarom juist zij een website konden gebruiken. Het project "Autischool", dat zich richt op het informeren over speciaal onderwijs voor autistische kinderen, beet het spits af. Aansluitend werden de doelstellingen van "P.ART of your life" toegelicht. De zogenoemde pitch round werd afgesloten door "Werkt Diversiteit?" dat de talenten van allochtone (ook wel nieuwe) Nederlanders van bovengeschikt belang wil stellen ten opzichte van diploma’s.

Stemmen
In de pauze brachten de jury en het publiek haar stemmen uit. Voordat het winnende project bekend werd gemaakt bedankt Franklin Kramer de deelnemers, het publiek en de mensen die deze zeer geslaagde avond hadden mogelijk gemaakt. P.ART of your life ziet een volledig te ontwikkelen website tegemoet zoals al eerder werd ontwikkeld voor andere goede doelen.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Wij zijn erg blij met al de stemmen die wij ontvingen via de website van WOOSH-Webdesign. Iedereen die heeft gestemd heel erg bedankt!
  Natuurlijk danken wij ook de mensen achter WOOSHdesign voor het genereuze aanbod en Samen Maken Wij de Stad voor het organiseren van de avond op de Verhalenboot.
  Het internet biedt bijzondere nieuwe kansen voor een initiatief als P.ART of your life. Zeker in deze tijd waarin alle dag- en weekbladen sterk aan het bezuinigen zijn en nauwelijks nog aandacht willen besteden aan kleinere presentatieruimtes. Ook omdat P.ART of your life niet in het zicht in de binnenstad maar op een afgelegen locatie aan de Baileystraat 11a, in de Marslanden sectie G5, opereert moeten deze nieuwe mogelijkheden optimaal worden benut om de activiteiten onder de aandacht te kunnen brengen van een groot publiek.
  Jammer genoeg kon ik zelf woensdag niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst op de Verhalenboot. Maar gelukkig hebben Stephanie Jansen en Inge Pluijlaar P.ART of your life geweldig vertegenwoordigd.
  P.ART of your life heeft al een website maar deze is nog veel te statisch om mensen blijvend aan zich te kunnen binden. Met de te ontwikkelen JOOMLA CMS applicaties zal het mogelijk worden de site dagelijk te gaan updaten en door de toevoeging van blogs en eventueel een live-stream kunnen bezoekers veel directer worden betrokken bij de activiteiten die in en vanuit P.ART of your life gaan plaatsvinden.
  Pim Trooster
  initiator/dagelijkse leiding


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd Pim! Hoop dat het een mooie site word 😉
  Gaat voor de wind met P.ART OF YOUR LIFE, en terecht.. inhoudelijk altijd sterke projecten en kunstenaars, en niet zwichten voor middelmatigheid 😀


  Maak melding

Reageer