Pure jazz in bieb van Sanna van Vliet

Zwolle – Vrijdagavond vond de vierde jazzavond in de serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de centrale bibliotheek plaats. Dit keer was pianiste en zangeres Sanna van Vliet te gast. De Haagse Sanna van Vliet behoort tot de talenten die aan het Koninklijk Conservatorium zijn afgestudeerd en inmiddels naar de top van de Nederlandse jazz zijn doorgestoten. Sanna van Vliet bracht prachtige, pure jazz.

 img_8180_copy.jpg

Sanna van Vliet begon op jonge leeftijd met pianospelen. Na het spelen in verschillende bands aan de muziekschool ging ze naar jazzschool de Djam in Amsterdam. Na een jaar werd ze toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1993). Van 1999 tot 2007 was ze een lid van de all-woman band Alice in Dixieland, waarmee ze op tournee is geweest in landen als Duitsland, Slovenië, Tunesië, Zweden, Finland, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en de Azuren. Sanna van Vliet maakt momenteel zeer snel furore in de jazzwereld.

 img_8249_copy.jpg

img_8259_copy.jpg

img_8212_copy.jpg

All that jazz Vanaf september vinden er elke maand jazzconcerten plaats in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel ‘All that jazz’ begeleiden Zwolse studenten van ArtEZ een gastsolist. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden begeleidt.

img_8182_copy.jpg

img_8205_copy.jpg

img_8221_copy.jpg

img_8255_copy.jpg

img_8335_copy.jpg

img_8238_copy.jpg

img_8239_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer