Tanika ziet droomwens in vervulling gaan

Zwolle – In de Proosdij, in hartje Zwolle, vond zaterdagmiddag iets bijzonders plaats. De droomwens van de ernstig zieke Tanika uit Den Velde werd waarheid. In een volle Proosdijkerk werd ze, zonder dat ze er ook maar iets van afwist, verrast met een modeshow met modellen die haar ontworpen kleding droegen.

 

doe_3.jpg

 

Als verrassing werd Tanika deze zaterdag met een truck van Overijssel Handicamp van huis opgehaald. In Zwolle aangekomen kreeg ze haar baljurk aan. Tot dat moment wist ze nog niet wat haar allemaal te wachten stond. Op een bed gelegen werd Tanika in een kerk vol bekenden, vrienden en belangstellenden naar het einde van een catwalk gereden. Daar presenteerde de bekende BNN-presentator Filemon Wesselink haar eigen droomshow ‘Queens of fantasy’. De show werd mogelijk gemaakt door de afdeling van Stichting Doe een wens uit Overijssel. Een droomdag voor Tanika om nooit weer te vergeten!

 

doe_1.jpg

 

 doe_6.jpg

 

doe_2.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Taníka, een mooie jonge meid van 18 jaar met een (onbekende) spierziekte kan prachtig tekenen. En die gave gebruikt ze om prachtige mode-ontwerpen op te tekenen, waar inmiddels als een flink aantal “vakmensen” zeer lovend over spreken. Taníka weet niet hoe haar toekomst eruitziet. Eens was ze een meisje dat heel graag danste en zong en ze droomde ervan om naar de Academie te gaan voor een zang- en dansopleiding. Maar door haar spierziekte kan ze nu niet meer lopen, ze gaat niet meer naar school, ze kan geen boek meer vasthouden. Ze heeft dag in/dag uit erg veel pijn. Maar Taníka wíl tekenen. Ze spant zich in om elke dag een nieuw fantasievol modeontwerp te maken. Ze is een vormgeefster in hart en nieren met een intens mooi gevoel voor details. Nog iedere week komt haar tekenleraar langs om te werken aan nieuwe technieken.

doe_4.jpg

Ze tekent haar ontwerpen voor allerlei vrouwen: slank en rond, lang en klein, bruin en wit, jong en oud etc.  Een aantal modellen heeft ze speciaal voor Karin Bloemen gemaakt. Ze vindt dat zij zich prachtig kleedt. Toch is theaterkleding niet haar favoriet, dat is de haute couture. Inspiratie voor haar prachtige ontwerpen haalt Tanika uit alles, vormen, films, muziek, enz. Ook de natuur is terug te vinden in haar collectie in de vorm van vlinders en bloemen.

doe_16.jpg

Maar ze heeft ook een mysterieuze gothic-kant, die tot uiting komt in meer heftiger ontwerpen.  Én ze heeft nog een hele speciale kleding lijn: Ze noemt dit haar “pijn-lijn”. Taníka is ervaringsdeskundige op het gebied van kleding voor mensen met pijn, voor mensen in een rolstoel, voor mensen die de hele dag in bed moeten liggen. Ze gunt het zichzelf en deze mensen om er leuk uit te zien. Daarvoor heeft Taníka een aantal modellen ontworpen, die ook vooral voor jongere mensen mooi en zacht zijn om te dragen. En een van deze ontwerpen is een baljurk voor een “rolstoel-ster”.  

Taníka geeft haar ontwerpen de allesomvattende titel “Queen of Fantasy” mee. Haar grote drive is om meer fantasie te brengen op de rode loper en ze wil heel graag aan de wereld laten zien dat zij dat kan!

Als ze haar ogen dichtdoet ziet ze een prachtig kasteel voor zich met een echte catwalk, waarop haar ontwerpen schitteren voor publiek. Taníka’s allerliefste wens was om dit werkelijkheid te laten worden en háár ontwerpen – met veel glamour –  aan de wereld te tonen. Die wens kwam uit!

doe_5.jpg

doe_7.jpg

doe_8.jpg

doe_10.jpg

doe_11.jpg

doe_12.jpg

doe_13.jpg

doe_14.jpg

doe_15.jpg 

doe_9.jpg
Le Grande Finale!

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Dank je wel Harry, dat je op de valreep nog kon komen. Prachtige foto’s!
    Het was een bijzondere dag…. voor een bijzonder meisje. Hulde voor de Stichting Doe Een Wens en speciaal voor ‘wensvervuller’ Tineke Posthumus en de tientallen vrijwilligers!    ⚠️ Meld

  2. Mijn schoonmoeder heeft geholpen met de kleding maken en zodoende mocht ik ook komen, t was heel erg mooi om te zien dat de wens van deze meid in vervulling ging. Ik hoop dat ze blijft ontwerpen, want ze kan ontzettend goed tekenen!!


    ⚠️ Meld

Reageer