Berkum wint ruim van Be Quick’28

Zwolle  – De derby Berkum – Be Quick was een wedstrijd waarnaar werd uitgekeken.  Maar tot een echte wedstrijd zou het niet komen. Berkum, voor het eerste keer  als favoriet aan de wedstrijd begonnen, nam snel een ruime voorsprong en gaf die niet meer weg.

Als de resten van het vuurwerk zijn weggewaaid zet de scheidsrechter de wedstrijd Berkum – Be Quick in gang. De zwartwitte gastheer trekt vervolgens furieus ten aanval. En bij Be Quick gaat meteen alles fout wat er fout kan gaan. Het resultaat: Berkum leidt na 12 minuten met 3-0. Bovendien wordt de roodzwarte formatie in het eerste deel van de wedstrijd diverse keren onnodig benadeeld door de arbitrage. Al in de 3e minuut belandt de bal bij de vrijstaande Leonard de Jong die de bal vervolgens achter de weifelende doelman Koornberg schiet: 1-0.  Be Quick is hierna niet in staat zich te herpakken. En het tweede doelpunt van Berkum valt in de categorie grote cadeau’s. Doelman Koorberg schiet de bal uit richting Harvey Bischop, die te laat reageert en Marc van der Meulen vervolgens langs zich heen ziet vliegen. Laatstgenoemde maakt geen fout en schuift de bal in de 7e minuut beheerst binnen: 2-0.

En nog is de gifbeker voor Be Quick niet leeg. In de kluts komt de bal in de 12e minuut bij Jean-Paul Nidzeye en die schiet de bal met enig fortuin binnen: 3-0. Hierna komt Be Quick iets beter op gang. Een vrije trap van Matthijs Bremmer  belandt zowaar bij Nejim el Ataoui die binnentikt: 3-1 (24e minuut). De vreugde en de hoop op een aansluitingstreffer zijn echter van korte duur. Als de Be Quick verdediging in de 28e minuut slap verdedigt is het Marc van der Meulen die de 4-1 binnentikt.

Bij Be Quick komt vervolgens Aran Nijboer in het veld voor Fatih Eroglu. Dit brengt wat meer lijn in het spel en Be Quick komt vervolgens steeds meer in de wedstrijd. Gescoord wordt er echter niet meer. Na de rust is de 4-2 dichter bij dan de 5-1 maar Nejim el Ataoui raakt de lat en Saba Gwedelidze, oog in oog met de Berkum-keeper, weet het net ook niet te vinden.

De overwinning van Berkum is zonder meer verdiend. Be Quick speelde slap en  miste af en toe een stevige jongen  die ‘wat uitdeelt’. Bovendien stond er een overtal aan spelers in het veld die vooral een actie wilden maken in plaats van degelijk te willen spelen. Maar hoe matig het spel vanavond ook was, het was de eerste keer in 15 jaar dat een competitieduel tegen de buren verloren ging. Laten we daar vooral niet dramatisch over doen.

Be Quick-trainer Wieb Rodenhuis: “Een zeer teleurstellende avond. Het gaat al direct aan het begin mis en dan ook nog met dingen waar we uitvoerig over hebben gesproken. De 2-0 was al bijna de doodsteek en na de 3-0 was het einde verhaal. Jammer, want we hadden ons er veel van voorgesteld.”

Harvey Bischop:  “Berkum speelde heel aanvallend en in het begin hadden we daar geen antwoord op. Door persoonlijke fouten kom je vervolgens al heel snel met 2-0 achter en dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Nadat Aran Nijboer inviel begon het wel beter te lopen. Hadden we ook aanvallend meer kracht. Maar toen was het in feite al te laat.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Wat een ontzettend rood zwart getinte versie is dit van deze wedstrijd. Ontzettend slecht geschreven en veel te veel door een rood zwart brilletje geschreven. Wanneer ik vervolgens op de BeQuick’28 site kijk dan is het ook direct verklaard!

  Beetje jammer Gerco.


  Maak melding

 2. Had ook niet anders verwacht van een Berkummer.Gerco heeft het keurig verwoordt.
  Zolang er bij Be-Quick28 nog geen zwart/witte brilletjes worden verkocht zal het wel rood/zwart getint blijven.


  Maak melding

 3. Helaas moet ik als Bequicker aangeven dat ik het volledig met Berkumer eens ben. Bequick werd weggespeeld door Berkum en de scheidsrechter heeft een prima wedstrijd gefloten. Het had zelfs erger gekund voor Bequick aangezien Bremmer er na een aanslag op van der Meulen mijn inziens niet eens meer in had moeten staan.

  Hier enkele voorbeelden waarmee Gerco het iets te rood zwart maakt:

  “Maar tot een echte wedstrijd zou het niet komen” – onzin, het was een leuke aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers, waarin uiteraard de hoogtepunten snel achter elkaar vielen.

  “Berkum, voor het eerste keer als favoriet aan de wedstrijd begonnen” – onzin o.b.v waarvan was Berkum favoriet? Omdat ze meer punten hadden? Berkum had nog nooit gewonnen van Bequick

  “Be Quick gaat meteen alles fout wat er fout kan gaan.” – Andersom, Berkum dwong door een furieus begin af dat ze een snelle voorsprong namen. Alleen de tweede goal was een fout van Bequick

  Bovendien wordt de roodzwarte formatie in het eerste deel van de wedstrijd diverse keren onnodig benadeeld door de arbitrage.” – onzin, zoals reeds gezegd heeft de heer Van Beek een prima wedstrijd gefloten en mocht Bequyick niet mopperen dat ze al snel met 10 man kwamen te staan, wat het wellicht nog erger had gemaakt.

  “Jean-Paul Nidzeye en die schiet de bal met enig fortuin binnen” – onzin, dit was een prima aanval en hij schoot de bal gewoon overtuigend in.

  “Een vrije trap van Matthijs Bremmer belandt zowaar bij Nejim el Ataoui die binnentikt” – onzin, het was Patrick hoep die scoorde.

  “Be Quick verdediging in de 28e minuut slap verdedigt is het Marc van der Meulen die de 4-1 binnentikt.” – onzin het was Chris vd Meulen

  “Na de rust is de 4-2 dichter bij dan de 5-1” – erg overdreven. Bequick heeft weinig kansen gecreeerd. De bal op de lat was een aangeraakt schot, was anders hopeloos naast gegaan

  “Aran Nijboer inviel begon het wel beter te lopen. Hadden we ook aanvallend meer kracht” – Aran niet gezien, zat in de tas bij het centrum van Berkum

  Al met al, voorbeelden genoeg om aan te geven dit ook ik het helaas niet eens ben met dit stuk van Gerco. Volgende keer beter, Gerco! Ik lees je stukjes graag.  Maak melding

 4. @berkummer
  Als jij je dan opgeeft om de wedstrijdverslagen van Berkum te doen. Gerco doet dan BeQ. En als ze dan tegen elkaar moeten, kan Dick een artikel schrijven.
  ;):D


  Maak melding

 5. Berkumer, Dick was een harde werker,die heel hoog heeft gevoetbalt .Het derde veld van WVF ligt n.l vrij hoog.Volgens mij heeft hij het Tweede nog gehaald.


  Maak melding

 6. @ Henny (15/12 11:13), wat is het hoogste dat jij gehaald hebt?

  Wel eens van vlammend schot “centenbakkie” Kees Kist gehoord? Die was onze trainert toen ik mocht bijdragen aan de laatste prijs die WVF haalde…..uh, geloof ik……Door WHC’s Jaap Wolf (wel eens van gehoord) uit te schakelen op het Berend Elzermantoernooi in de finale wonnen we de prestigieuze cup op de velden van De Kanaries.

  Nee geen groot voetballer, maar zoals je weet zijn daar maar weinig van. Heb het altijd wel verschrikkelijk gezellig gehad en het maximale eruit gehaald….’t ontbrak nooit aan karakter. Als je op een gegeven moment niet meer alles kunt geven, moet je stoppen vind ik.

  Maar zaterdag nog weer ff gesproken over “weer eens wat doen”….daar zal het wel bij blijven.;)  Maak melding

 7. Dank je wichert. Ben met kin Zanting bij het 2e gehaald….en we bleven er idd de laatste wedsrijd in Apeldoorn in. Totaal 2 jaar in 2. 1/2 + heel + 1/2 seizoen. Wedstrijden in het 3m-team waren geweldig. We speelden ook tegen s Heerenbroek en Zalk-1 en de uitslagen stonden (deed PiBa) in de Sensator. Maar laten we daar maar niet op terugkomen. 😉
  3e werd later 4e maar bleef een vriendenteam, waar mensen maar graag hun plek in het 1e voor verwisselden. Oh, er mailt er één, die laatste man, aanvoerder vaak, die altijd zonder wat te zeggen op de goede plaats stond…


  Maak melding

 8. Jij dan Henny? Dan heb ik het nog niet eens gehad over de overweldigende manier waarop wij Nederlands Kampioen aller waterschappen zijn geworden.

  Mocht jij wel eens meedoen bij dat catalogus-/digitale uitkleed-warenhuis (en Christine le D. tegenwoordig)?


  Maak melding

Reageer