Arnout van den Bossche wint Deltion Cabaret Festival

Zwolle – De Belg Arnout van de Bossche heeft zaterdagavond de 14e editie van het Deltion Cabaret Festival op zijn naam geschreven. De stand-up comedian had van het aanwezige publiek de meeste stemmen gekregen. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar ook naar een Belg, Jeroen Leenders.

del_1.jpg
Winnaar Arnout van den Bossche

In de goed bezochte Regardz Nieuwe Buitensociëteit streden zaterdagavond 10 Belgische en Nederlandse artiesten om de Ovatie, de begerenswaardige bronzen Deltion Cabarettrofee, aangevuld met een geldprijs van 1.000 euro. Na een intro van de vaste presentatoren van het duo Cabaret Zinloos  en een openingsoptreden van de winnaar van DCF 2008 Chris van den Ende konden de deelnemers in drie sessies strijden voor de prijzen. Naast de winnaar viel ook de Brabantse cabaretgroep Jeroens Clan op. De vier tieners speelden in de grote zaal van het complex. Alhoewel het publiek zeer lovend over het kwartet sprak gingen ze zonder een prijs naar het zuiden terug. De cabaretavond werd afgesloten door de succesvolle stand-up comedian Samba Schutte. De Ethiopische Hollander kreeg de handen stevig op elkaar! In 2010 beleeft het DCF zijn derde lustrum. Omdat het populaire Cabaret Festival volgend jaar geen subsidie gaat krijgen van de gemeente Zwolle is het nog onduidelijk hoe groots de inhoud van het programma van de jubileum-editie zal worden, maar door gaat het zeker!

del_3.jpg
Sammy Deburggraeve

del_4.jpg
Het talentvolle viertal van Jeroens Clan…

del_5.jpg
Samba Schutte

Publiekscabaretfestival

Het Deltion Cabaret Festival is een publiekscabaretfestival, want alleen het publiek bepaalt hoe de cabaretiers presteren aan de hand van ingevulde juryrapporten. De kandidaten traden, verspreid over tien podia, gelijktijdig op met drie halfuursoptredens. Het publiek, dat gratis toegang had tot dit unieke evenement vol aanstormend talent, bepaalde in de pauzes naar wie het ging kijken. Het kon zijn beoordelingen kwijt in de juryrapporten.

del_2.jpg
De aanmoedigingsprijs was voor Jeroen Leenders…

Deelnemers 14 editie: Arnout van den Bossche (BEL), Les Canards (NL), Sammy Deburggraeve (BEL), Renie Bahlmann (NL), Youssef el Mousaoui (BEL), WegmetdeHaan (NL), Jeroen Leenders (BEL), Jeroens Clan (NL), Improvizeer (BEL), Gorcha Davydova (BEL).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer