WVF benut kansen beter dan Hellendoorn

Zwolle – WVF wist zaterdagmiddag net iets beter met de vele kansen om te gaan dan tegenstrever Hellendoorn. De wedstrijd, waarin van alles gebeurde, was voetballend van een matig niveau. Met twee doelpunten van Özhan Kardag ( één voor en één na de rust ) wist WVF de volle winst te pakken. De blauwwitten staan met twee wedstrijden minder gespeeld stevig op derde plaats van de ranglijst.

wvf.jpg

De Westenholtenaren moesten aantreden tegen Hellendoorn dat, in tegenstelling tot het frisse witte uittenue van WVF, volledig in het zwart speelde. Al in de eerste minuut veerde het WVF publiek op toen Martijn Ruijsch, na een doorbraak over rechts, zijn boogbal over de gaolie van Hellendoorn bovenop de lat legde. Nog geen 5 minuten later lukte het ook Hellendoorn nog niet tot scoren te komen. Een gevaarlijke boogbal belandde uiteindelijk, na een drietal kansen op rij, bovenop het doelnet. In de 10e  minuut mocht Mark Sloots aanleggen voor een vrije trap. Zijn pegel werd onderweg door Kardag van richting veranderd en liet de doelman kansloos.(1-0) Hellendoorn trok het initiatief evenwel steeds meer naar zich toe. Beide ploegen creëerden vele  kansen maar kwamen niet tot scoren.

De WVF defensie had moeite overeind te blijven. Robbert-Jan Stals moest zelfs aan de noodrem trekken, met een gele kaart als gevolg. Ook Nick Rientjes kreeg geel vanwege ‘vast houden’. Vlak voor rust ging Hans Kamping volledig knock-out.

Zonder dat er een bal in buurt was kreeg hij een klap op z’n onderkaak. Hij moest ‘uitgeteld’ het veld verlaten.

In de tweede helft mocht Rene Dorgeloo, door het uitvallen van Kamping, aantreden.Opnieuw kwam WVF direct na de aftrap in kansrijke positie. De Hellendoorn keeper was goed op dreef en pareerde de inzet. WVF zette wat meer druk naar voren. Een vlammend schot van Sloots werd niet klemvast verwerkt, maar Hessel Berends schoot de rebound over.Beide caoches wisselden. Een moegestreden Rientjes moest plaats maken voor Kevin Peters.In de 62e minuut werd een prachtige voorzet van de snelle Arnoud Leenhouts fraai en hard binnengeschoten door Kardag (2-0). Robbert-Jan Stals moest vlak daarna met een enkel blessure uitvallen en werd vervangen door Jort van de Belt. Ook Hellendoorn wisselde en probeerde het tij te keren.Een hard werkende Dorgeloo haalde tot slot nog eenmaal de trekker over, maar de sluitpost van Hellendoorn voorkwam een derde WVF treffer. De bloemen gingen naar ‘de man van de wedstrijd’ Özhan Kardag. “Niet gemakkelijk”, zei hij direct na afloop. “We hebben veel kansen gehad. Het team heeft gevochten. Ik ben de overwinning ….”, zei hij lachend terwijl hij de felicitaties van z’n team in ontvangst nam. Hans Kamping wist zich van het K.O. incident weinig te herinneren. “Het was een klap uit het niets, verder weet ik niet wat er gebeurd is. De overwinning van vanmiddag was er één van het collectief. Iedereen heeft er voor gevochten”. Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Vond vooral Mark Sloots (weer), Dion Reijnen, Michel van der Aa en ?zhan Kardag natuurlijk goed. Maar het was een collectieve prestatie en is onlosmakend met voetbal verbonden.


  Maak melding

 2. Inderdaad Dick,dit was een verdienste van het hele team,dat toch geplaagd wordt door blessures,maar door een optimale sfeer er alles uit haalt.Is Lindeboom toch wel aan te rekenen


  Maak melding

 3. Had al begrepen dat Eduard jaren bij Berkum-2 goed had gefunctioneerd. Sfeer en groepsgeest zijn de basis voor een voetbalteam. Sprak gister ook nog een maat van Eduard, vanzelfsprekend had hij er ook alle vertrouwen in. Maar ik geloof dat hij tegen 17.30 nog aan het bijkomen was van het feest van de nacht er voor.

  Wichert was je nog wel op tijd om die lepe bal van Ruijsch jr. van de lat af het veld te zien instuiteren? Was geloof ik al na 20 seconden en omdat je er zo gezellig bij zat in uitstekend gezelschap?


  Maak melding

 4. Knappe overwinning als je ziet wie er niet mee deden! Van der Steege er nu ook nog bij met zijn gebroken neus. Hopelijk is iedereen snel weer fit en promoveert WVF naar de 1e klasse met dit jonge team!


  Maak melding

 5. dick ,waar is t verslag van berkum-bq 28 t valt me wel op als bq wint er wel n verslag geplaatst wordt en als ze afgedroogd worden niet


  Maak melding

 6. Assendorper alle wedstrijden van een jong elftal als wvf zijn moeilijk.Promoveren moeten we echter nog niet aan denken .Nog vele wedstrijden te gaan


  Maak melding

 7. @ Assendorper; Dat zou betekenen dat je er alleen maar slecht tegen kunt spelen?
  —————–
  Heb nog wel e.e.a. over vrijdagavond te melden gehad bobby….lees maar eens terug. Vond de verdediging van BQ belabberd. Nog niet 4e klas waardig. Het was geen team, mooie tenchnische hoogstandjes maar het kwam niet verder. Hoorde dat BQ’s tijdens de wedstrijd nog tegen elkaar hadden gezegd: “laat mij die vrije trap maar nemen, ’t is nu toch al een kansloze stand”.
  De wedstrijd zelf, verder? Tja die was na de snelle 2-0 al afgelopen.
  Zou nooit voor een ploeg zonder bezieling kunnen zijn. Dacht: hopen dat de beste moge winnen.

  Denk idd dat ik meer over de randvoorwaarden en de omstandigheden heb geschreven. Maar hoe wou jij de wedstrijd samenvatten?

  Held van de avond? Henny van ’t H. natuurlijk 😉


  Maak melding

 8. Vond de verdediging van BQ belabberd. Nog niet 4e klas waardig

  als je dit stelt doe je de aanval van berkum toch tekort daar dat je ze ook zoek kunt spelen !!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Is altijd mooi bij voetbal bobby. Er wordt regelmatig 1 factor uitgepakt. De scheids, de trainer, de kwaliteit van je eigen ploeg, de kwaliteit van de tegenstander. Wat zeggen ze wel eens? “Je bent zo goed als de tegenstander het toelaat oid”?

  Berkum schoot de eerste 3 er deftig in. Volgens mij nog 100% rendement ook. Daarna hadden er meer in gekunt. Dat zegt idd ook weer genoeg over de verdediging van BQ. En hun middenveld dat absoluut niet als team acteerde maar voor zichzelf Toni Boltini wilden nadoen.  Maak melding

 10. Daarmee zeg je dat jullie standaardteams in de jeugd het uitstekend doen?

  Bij WVF, welliswaar 2e Klasser spelen wekelijks een stuk of 3 spelers in het 1e die ook nog in A1 mochten spelen. 1 Was anders man van de wedstrijd geworden als de jonge spits geen 2x had gescoord.


  Maak melding

 11. Als wij in de tweede klasse zouden spelen dan zouden er bij ons ook wel meer jongens uit A1 meedoen, maar helaas voor jou spelen we in de hoofdklasse, wat net een wat hoger niveau is dan 2e klasse. En ja, ook Dennis werd bij ons wel Man of the Match afgelopen vrijdag.

  Overigens blijft de jeugd bij Berkum een aandachtspunt. Er is een goede technische commissie i n het leven geroepen met veel oud 1e elftal spelers.

  Maar ik begrijp je frustatie wel hoor, want Berkum groeit nu wel harder door dan veel Zwolse clubs. 😉


  Maak melding

 12. Voorbarige en onterechte conclusie

  maar helaas voor jou spelen we in de hoofdklasse

  Jongens van Berkum, waar mijn zoontje mee gevoetbalt heeft haalden 0 uit 2 tegen WVF. Van sommigen had ik écht meer verwacht.

  😀 Frustraties?, beste Berkum(mis nog steeds die 2e m)er: hoe kom je erbij! Ben juist trots op 2 Zwolse hoofdklassers. Vind het een geweldige vereniging met veel tof volk. Ach, dat weet jij ook wel.

  Je vergeet nog iets belangrijks….Berkum heeft altijd een sterk 2e. Tenminste al in de tijd dat ik er woonde. Misschien is er zelfs een goede aansluiting met 1.
  Dat is bij ons en veel andere Zwolse clubs niet zo. Prettig werken lijkt me.

  Je ziet: ik geef ze voor en kop ze zelf in…..als jij dat niet doet:)


  Maak melding

 13. Hey Dick,

  Helaas geen 2e m in het woord Berkumer. Heb ik overigens ook gedacht, maar volgens de geleerden uit Berkum is dat niet zo, maar goed!

  Ach, leuk die uitslagen. Wat werd Berkum – WVF ook al weer vorig jaar? 😉

  Het tweede is een hele belangrijke leerschool en het is jammer dat zij nog in de 1e klasse zitten. Hopelijk promoveren ze dit jaar. Ze staan dit jaar inmiddels 7 punten los. Alle jongens die het bij Berkum hebben gered, uit de eigen jeugd, hebben allemaal eerst in het tweede gebald. Slechts enkele extreme talenten zijn rechtstreeks doorgestroom in 1, te weten de gebroeders van der Meulen. Verder hebben jongens als gebroeders Bouwhuis, Hiro, Meijntjes, Hermsen allemaal eerst in het tweede gespeeld, voodat ze doorstroomden.


  Maak melding

 14. Goh, voor die 2e “m” en goh, dat je een “geleerde” hebt kunnen vinden in Berkum. Ken er maar 1 maar die is altijd aan het werk, organiseren, managen en sturen, ok ook verteren in je mooie wijk. Hij heeft haast geen tijd meer om geleerd te zijn.

  Kan mijn maat uit Berkum ook al helemaal niet meer bereiken. Tot hij net “Ontzettend druk! Later” mailde. Willem lijkt ook altijd al druk. Gelukkig lijk jij mij anders, meer van het “prioriteiten stellen”. Zou bijna denken dat ze daar allemaal zo druk doen.

  Vorig jaar is het slechtste jaar geweest uit de historie van WVF. Je merkte net terecht op dat het verschil tussen hoofdklasse en 2e klasse aanzienlijk is. Hoorde het van ’t weekend nog van Richard en de jou wel bekende Piet de J. (nu GAK).

  2e is ergens gedegradeerd, want toen ik nog in Berkum woonde speelden ze een hele mooie pot tegen BQ-2 in de hoofdklasse.
  7 punten los moet natuurlijk voldoende zijn.

  Blijft toch vreemd: de resultaten in de jeugd…daarna gaat het in 1 en 2 wel goed. Zo heel veel jongens die van buiten komen redden het toch ook niet. Die donkere buiten, maar ik ken er ook niet heel veel.
  Jammer dat niet iedereen evenveel wedstrijden gespreeld heeft in de hoofdklasse van het 1e. Willen ze vast zaterdag (ijs en wederdienende) rechttrekken.


  Maak melding

 15. leuke discussie Berkumer en Dick,het is vooral leuk omdat deze twee verenigingen nog uit Zwollerkerspel komen net als SVI.Er mag best onderlinge strijd zijn,maar zolang het nog gezellig is onderling,dat zie ik bij SVI en WVF ook vaak bij de lagere teams.Gezellig na een sportieve pot voetbal een biertje drinken samen.Dat de WVF ers die weggekocht worden door Berkum niet echt doorbreken licht toch aan de scouting van Berkum.Andersom gaat het prima.Je kunt maar beter op je eigen niveau lekker ballen dan op een hoger niveau op de bank zitten.Er is 1 ding wat ik mij afvraag ik hoor zaterdags bij mij in de commissiekamer nooit positieve geluiden over B Q 28 dat is toch ook een fijne club ??De meeste mensen vinden ze arrogant,maar dat valt toch wel mee.De mensen die ik ken zijn normale Zwolse burgers die op zaterdag een balletje trappen.


  Maak melding

 16. @wichert.

  Een stukje rivaliteit moet kunnen,voetbal is een en al emotie.In het algemeen gaan spelers van verschillende clubs op goede en vriendschappelijke manier met elkaar om en wordt er na het potje ballen gebroedelijk een biertje gepakt.De negatieve dingen die getoeterd worden,zijn meestal op prive zaken gespind en niet op het sportieve vlak.Het is net de politiek,krijg ik mijn zin niet dan toeter ik maar wat om interresant over te komen en denken joepie ik hoor er bij.Gelukkig is 90% van het ballende volk wel uit het goede hout gesneden en kan de 10% klagers wel hebben.


  Maak melding

 17. Helaas was ik niet aanwezig bij Berkum- BQ, maar werd op de hoogte gehouden via de sms en de beste heeft gewonnen.

  Ben het met Wichert eens…onderling zijn er weinig problemen.Waar ik het niet mee eens ben is dat Richard gehaald is voor de breedte van de selectie en elke inval beurt beter en beter wordt.Deze jongen komt er wel..snap dat het jammer is voor WVF dat hij voor Berkum heeft gekozen,maar er zijn ook weer leuke voetballers van de VV naar jullie
  gegaan.
  En wat de arrogantie betreft…deze mensen lopen overal rond.  Maak melding

 18. Helemaal mee eens. De spelers van zowel BeQuick als Berkum hebben gebroederlijk biertjes met elkaar gedronken afgelopen vrijdag!

  @ Dick – Ook ik kan me de wedstrijden tussen Bequick 2 – Berkum 2 nog goed herrineren. O.a. met enkele Berkum toppers van toen, te weten: Hans Stoel, Girbe Kooiman. Dat waren nog eens tijden.


  Maak melding

 19. Dat waren nog eens tijden en gouden kerels. De strijker kwam nog regelmatig bij zijn maat (ook ex-BQ) bij WVF kijken. Hij trainde daar. Ook mogen we zeer regelmatig de bijzonder vriendelijke hr. Veldwijk begroeten.
  Hans kom ik alleen nog maar ingelijst op feestjes en digitaal via Willem’s draadje tegen.

  Volgens mij kunnen mensen van alle Zwolse verenigingen wel goed met elkaar. Je merkt bij sommigen wel verschillende culturen, maar alles beter als éénheidsworst.


  Maak melding

Reageer