Indische avond voor Anak Bangsa Foundation

Zwolle – Zaterdagavond werd er in de WRZV Hallen in Zwolle een grote Benefiet/Indische avond gehouden voor de Anak Bangsa Foundation in Lombok.

Een Indische avond betekent: fijne country- en rock-muziek, lekker Indisch eten en heerlijke hapjes. Voor deze avond kwamen enkele artiesten de avond muzikaal opluisteren: de bekende Indonesische band The Nightbreakers; een band die al vele jaren furore maakt op de Pasar Malams in Nederland en die bij de Indische mensen graag geziene gasten zijn. Anak Bangsa-ambassadeur Reinier Vegter met zijn prachtige stem en een jamsessie van regionale muzikanten. Al deze artiesten werkten belangeloos mee aan deze avond en ook de WRZV hallen werden gratis ter beschikking gesteld. Natuurlijk ontbrak een grote verloting niet.

Deze avond stond in het teken van de Anak Bangsa Foundation: zij zorgt voor dagopvang van kinderen op Lombok Indonesië.

Jill Jurgens uit Ommen is 2 jaar geleden uit vertrokken en heeft hier alles achtergelaten om daar zoveel mogelijk kansarme kinderen te helpen. Ze heeft een huis gehuurd en haar garage ingericht als leslokaal en in de tuin kunnen ze zich uitleven met speel- en sportactiviteiten.

Inmiddels zitten er bijna 30 kinderen in het opvanghuis die lessen krijgen in o.a. Engels, sociale vaardigheden, computerlessen etc. Zo krijgen zij ook een kans om aan hun toekomst te bouwen en niet zoals de meeste kinderen op straat belanden om te bedelen om in leven te blijven of geronseld te worden voor de prostitutie of in een andere uitzichtloze positie komen. Voor dit werk is natuurlijk veel geld nodig ook voor het bouwen van een eigen opvanghuis. Vandaar deze Benefiet/Indische avond: want alle opbrengsten gaan naar dit opvanghuis van Anak Bangsa, voor deze kinderen die het zo hard nodig hebben om ook een menswaardig bestaan op te kunnen bouwen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Helaas is de bingoavond niet doorgegaan ,maar de zaterdagavond was een bijzondere gezellige avond met(zeer )goede muziek ,lekker eten en een goede sfeer.wie nog wil steunen.Anak Bangsa Foundation rekening 139930639


    Maak melding

  2. een geweldige geslaagde avond die bijna 1.000 euries heeft opgebracht, dus we hebben een begin. En . . omdat het succesvol was en veel mensen niet konden komen, herhalen we dit op verzoek. Dus, lieve mensen, over enkele maanden zijn jullie allemaal weer van harte welkom . .
    Niet in de laatste plaats: super dank aan The Nightbreakers, The Royal Oyo Band en Reinier Vegter, die het publiek onvergetelijke uurtjes op de dansvoer bezorgd hebben. Maar ook onze Gait Rigter en KVS Projectinrichting, beiden uit Zwolle, die mooie hoofdprijzen ter beschikking hebben gesteld voor de grote verloting . . super bedankt! Jempol! (Chapeau!)    Maak melding

Reageer