Twaalfde keer K-Side jeugdzaalvoetbaltoernooi

Zwolle – De K-Side van voetbalvereniging WVF uit Westenholte organiseert al weer voor de 12e keer een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van de club. De K-side is een groep van mensen die de vereniging een warm hart toedragen.

Het sportieve treffen wordt op dinsdag 29 december van 9.00 tot 17.30 uur gehouden in de WRZV-hallen in Zwolle. De toegang is gratis dus komt allen kijken. Gerard van Erven, één van de vele leden die de K-Side rijk is: ‘Onze groep wil met name de jeugd van WVF steunen. Vanuit die motivatie is twaalf jaar geleden het K-side jeugdvoetbaltoernooi ontstaan. Er was al een zaalvoetbaltoernooi voor de E-tjes en F-jes van de vereniging, maar nog geen één voor de rest van de jeugd. In dat gat zijn wij gesprongen. Het toernooi wordt bijna elk jaar in de kerstvakantie gehouden, wanneer de jeugd vrij is en het veldvoetbal een winterstop houdt. Een goed tijdstip voor een sportief en gezellig toernooi.

Deelnemers zijn A-, B- en C-junioren en D-pupillen. Dit jaar doet ook het damesteam van WVF mee. In totaal hebben zich meer dan 160 jeugdleden, vele leiders (waaronder veel voetballers van het eerste elftal van WVF) en scheidsrechters opgegeven voor het toernooi. Van Ervan: ‘Dat is het overgrote deel van de jeugdleden die in de categorie vallen waar wij op mikken. Het is geen prestatiegericht toernooi, meedoen is belangrijker.’

Artikel delen:

Reageer