Lichtpuntje Rugby Club Zwolle

Zwolle – In deze donkere dagen voor Kerst is het Rugby Club Zwolle gelukt om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Op sportpark de Marslanden was dit de tweede overwinning van het seizoen. AAC uit Amsterdam kon ook de return niet winnen zodat ze onderaan het lijstje blijven hangen. Net achter Zwolle.

rugby.jpg
Foto: Danielle van Eerden

Na de promotie heeft de Zwolse club het zwaar in de tweede klasse Noord. Het spel is sneller en meer tactisch. Zwolle heeft veel talentvolle spelers die elke wedstrijd weer ervaring op doen. Wie weet betaald zich dit uit in het tweede deel van het seizoen. De eerste helft stonden de heren van coach Eddy Dekker met de enige try voor met 5-0. AAC was op jacht naar de gelijkmaker wat een spannende wedstrijd op leverde. Ver in de tweede helft kon full-back Bart van Maurik de spanning verminderen door de tweede try te drukken. Het leek ernaar uit te zien dat Zwolle eieren voor haar geld kreeg. Hard werken en opportunistisch spelen heeft de winst zeker gesteld.

Zeker toen Ian na de Amsterdamse kick snel langs zij kwam om het ovaal in het try-gebied te drukken. De wedstrijd was een schoolvoorbeeld van strijdlust en sportiviteit waar de rugbyers trots op zijn. Eindstand (17-7).

Nu de winterstop om weer op krachten te komen voor de tweede deel van de zware competitie voor de heren van RC Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer