Praubstraat heringericht en weer open voor verkeer

Zwolle – De Praubstraat is weer opengesteld voor het verkeer. De straat was vanaf begin november wegens groot onderhoud en herinrichting afgesloten voor het verkeer. Gasleidingen en rioolaansluitingen van huizen zijn vervangen en het trottoir en de rijbaan zijn opnieuw bestraat. Ook is een aantal parkeerplaatsen voor vergunninghouders verplaatst. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

De tijdelijke omleidingsroutes voor het verkeer zijn weer opgeheven. Er zullen nog wat kleine werkzaamheden aan de weg plaats moeten vinden, maar deze hebben geen gevolgen voor de toegankelijkheid. Voor het vervangen van enkele stoepranden zal de weg tijdelijk even versperd zijn door een mobiele kraan. Deze zal aan de kant gaan als er verkeer aankomt. Voor herstelwerk aan de bestrating zal de weg gedeeltelijk worden afgezet, maar zodanig dat het verkeer er langs kan. Om de binnenstad autoluw te maken, worden verschillende maatregelen getroffen. Eén daarvan is het omdraaien van de rijrichting in de Praubstraat en de Sassenstraat. Dit gebeurt medio 2010, als de werkzaamheden aan de eerste helft van de Sassenstraat klaar zijn (van de Grote Kerk tot de Nieuwe Markt).

De herinrichting van de Praubstraat komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen:

Reageer