Studenten Deltion in actie voor Serious Request

Zwolle – Een optreden van Bert Heerink, knuffelen, broodjes verkopen en tal van andere activiteiten staan donderdag 17 december op het rooster van de eerstejaars studenten van de opleidingen Assistenten Gezondheidszorg & Optiek en de studenten van afdeling Podiumtechniek & Audiovisueel van het Deltion College. Dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Malaria actie van Serious Request, een initiatief van 3FM.

deltion_serious.jpg

Serious Request is een jaarlijkse actie van de radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld ter bestrijding van Malaria. Drie DJ’s van 3FM sluiten zich zonder te eten zes dagen op in een glazen huis en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het Glazen huis staat van 19 t/m 24 december op de Grote Markt in Groningen.

Actie Gezondheidszorg en Optiek

Ruim honderd studenten gaan verdeeld in groepen aan de slag. Iedere groep krijgt vijf euro van Deltion met als doel om dit bedrag te vermeerderen. De groepen zijn vrij in wat ze gaan doen. De activiteiten vinden voor een deel plaats bij Deltion én in het centrum van Zwolle. De studenten krijgen aan het begin van de week een les over het doel van de actie van Serious Request, zodat ook weten waar ze het voor doen. De winnende groep brengt de cheque naar het glazen huis in Groningen.

Actie Podiumtechniek en Audiovisueel

Een student van afdeling Podiumtechniek heeft een optreden van Nederlandse muzikant Bert Heerink weten te regelen. Hij is bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg en zijn single Panic Attack opgedragen aan Serious Request. Heerink verzorgt hét hoofdoptreden tijdens de opening van Serious Request 2009 op 18 december vanaf 20.00 uur in Café Koster te Groningen. Voorafgaand zal hij een exclusief optreden voor de studenten en medewerkers van het Detlion College verzorgen, met als doel het verkopen van zoveel mogelijk singels á 2,50 euro voor de Serious Request actie.

Programma van donderdag 17 december:

10.00 uur  Welkom en startsein van de actie

10.10 uur  Studenten Gezondheidszorg & Optiek ontvangen startbedrag en voeren acties uit

13.30 uur  Optreden Bert Heerink

14.15 uur  Bekendmaking eindbedrag en winnende groep studenten Gezondheidszorg & Optiek

Het Deltion College vindt het belangrijk om maatschappelijke betrokkenheid onder de studenten te bevorderen. Deze inzamelingsactie is daar een prima voorbeeld van. En het mes snijdt aan twee kanten, want studenten leren op deze manier in korte tijd met elkaar tot creatieve acties te komen. De Serious Request actie vindt plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie over het Deltion College en de Serious Request staat op www.deltion.nl en www.3fm.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer