Subsidie voor versnelde uitvoering bouwprojecten

Zwolle – Dankzij een subsidie van het ministerie van VROM kunnen vier bouwprojecten in Zwolle versneld worden uitgevoerd. Het gaat in totaal om 134 woningen waarvoor de gemeente € 670.000,- krijgt.

Van de vier bouwprojecten waarvoor nu geld beschikbaar is, zijn er twee in Stadshagen (49 woningen), de herstructurering Kamperpoort Feniks (65 woningen) en de Ritmeesterhof (Assiesstraat, Schoolmeestersteeg en Heiligeweg) 20 woningen. De bouw moet voor 1 juli 2010 starten anders vervalt de subsidie. De gemeente ontving in augustus 2009 al € 794.000,– subsidie voor de bouw van 100 woningen in Stadshagen en Aa-landen. De bouw hiervan is bij alle projecten inmiddels gestart. Wethouder Volkshuisvesting Alida Kastelein is blij met de toezegging van het ministerie. “De subsidie is een mooie aanvulling op het pakket maatregelen dat het Concilium het afgelopen jaar ontwikkelde om de bouw en verkoop van woningen in Zwolle te stimuleren.”

Het Zwols Concilium, de vereniging van projectontwikkelaars, makelaars, corporaties en de gemeente ondernam het afgelopen diverse concrete acties om de woningbouwproductie en verkoop van woningen te stimuleren. Zo krijgen ontwikkelaars uitstel van betaling bij grondaankoop, het maximale bedrag voor de starterslening werd verhoogd en is het financieringsarrangement in het leven geroepen. Het arrangement bestaat uit vier maanden rentevrije hypotheek en voor twee jaar een (gratis) werkloosheidsverzekering. Er zijn inmiddels 66 arrangementen aangevraagd, de regeling loopt nog tot 31 december 2009.

De gemeente Zwolle gaat in overleg met de provincie Overijssel om te kijken of de provincie wil bijdragen aan deze bouwprojecten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Alleen jammer dat de koper van deze subsidies niks terugziet. Hij/zij mag nog steeds het volle pond betalen terwijl de gemeente en projectontwikkelaar de subsidie in hun zak steken…


    Maak melding

Reageer